Άγριος καυγάς ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τον Μακάριο: Τα δύο κόμματα θυμήθηκαν τις εποχές του ’60 και του ’70

FILE PHOTO: Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ πανηγυρίζουν σε παλαιότερη προεκλογική συγκέντρωση. Φωτογραφία via ΑΚΕΛ




Απαντά μέσω ανακοίνωσης στα πυρά του ΑΚΕΛ ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τονίζοντας πως οΑρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος Μακάριος ήταν ηγέτης του ’60 και του ’70.

«Σήμερα η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερη συλλογικότητα και σύγχρονες προτάσεις για να πάει η πατρίδα μας μπροστά.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκονται ξεκάθαρα στην πλευρά της επόμενης μέρας και όχι της προηγούμενης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ: Ο Αβέρωφ επαναφέρει το μύθο της ΕΟΚΑ Β’

Σηκώνει το γάντι και με εμφαντικό τρόπο απαντά στις δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, περί μακαριακών μεθόδων, νοοτροπιών και πρακτικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμας.

Ο κ. Κουκουμας, σημείωσε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου επαναφέρει τον μύθο της ΕΟΚΑ Β΄ ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μακάριος ήταν δικτάτορας και για αυτό διέπραξαν το πραξικόπημα.

Επιπρόσθετα, υπέδειξε, ο Αβέρωφ Νεοφύτου συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και ο Συναγερμός βρίσκονται «απέναντι» σε αυτά που ονόμασε «μακαριακές πρακτικές».

«Απέναντι από τον Μακάριο όμως, ήταν η προδοτική ΕΟΚΑ Β΄, όπως καλά θα θυμούνται στην Πινδάρου…

Αφού θέλουν λοιπόν να ανοίξουν ιστορική συζήτηση, ας παραδεχθούν επιτέλους σε ποια πλευρά της Ιστορίας ήταν και είναι. Και ας ξεκαθαρίσουν επίσης ποιο ρόλο θα παίξει ο Αβέρωφ Νεοφύτου: του σημερινού αντιμακαριακού απολογητή της ΕΟΚΑ Β΄ ή αυτού που το 2016 εκθείαζε τον Μακάριο σε επιμνημόσυνη ομιλία;» κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε δηλώσει τα εξής με αφορμή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου:

«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνάμα και πολίτης Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει το κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Σημειώσαμε που αναφέρθηκε στις Μακαριακές μεθόδους, νοοτροπίες και πρακτικές. Μας παρέπεμψε σε εκείνη την περίοδο. Θέλω να σημειώσω κάτι. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι για να είναι απέναντι από τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έβαλε “φωτιά” στην εκκλησία: Λάβρος εναντίον των μητροπολιτών που υποστηρίζουν τη Μόχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: