O Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε για τον καταδρομέα ΣΥΟΠ ότι πρέπει να αποδειχθεί από πιο ύψος έγινε η ρίψη

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. Photo via Τwitter Charalambos Petrides




“Είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από πιο ύψος έγινε η ρίψη και αν ήταν πράγματι σε θέση ρίψης το ελικόπτερο την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ”, επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σε σχετικό ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου”.

Ο ΥΠΑΜ ανάφερα τα προαναφερθέντα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, το οποίο αναφέρει πως η πτώση φέρεται να έγινε από περίπου 20 μέτρα, ενώ το σωστό ύψος είναι οκτώ μέτρα. Η συγκεκριμένη άσκηση ήταν μια προγραμματισμένη δραστηριότητα η οποία συνδυάστηκε με τη λήψη πλάνων από κινηματογραφικό συνεργείο, ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα απειθαρχίας στο στράτευμα, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν τα γεγονότα. «Λόγω και της έρευνας που έχει ήδη αρχίσει να διεξάγεται, καθώς και της φύσης του συγκεκριμένου ατυχήματος, υπάρχουν καταγραμμένα αρκετά δεδομένα της πτήσης του ελικοπτέρου και το οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν φως σύντομα».

Όπως τόνισε ο ΥΠΑΜ από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος έχουν διαταχθεί έρευνες για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις. «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν».

Υπάρχουν, συνέχισε ο ΥΠΑΜ, διάφορα δεδομένα τα οποία αναλύονται και «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε λεπτομέρειες».

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε πως το τραγικό γεγονός του θανάτου του 27χρονου καταδρομέα, ο οποίος απεβίωσε χθες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης την περασμένη Δευτέρα, έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που σημειώθηκαν τους τελευταίους 13 μήνες στην Εθνική Φρουρά.

Σημείωσε επίσης πως διεξάγονται έρευνες και για τα άλλα δύο δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην Εθνική Φρουρά, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκονται στη τελική φάση.

Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν σκέφτεται να υποβάλει την παραίτησή του μετά τα τρία θανατηφόρα στην ΕΦ ο Υπουργός Άμυνας απάντησε πως είναι πάντα στη διάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη. «Έχω μάθει να είμαι ξεκάθαρος και να αντιμετωπίζω την οποιαδήποτε κατάσταση με υπευθυνότητα, δεν έχω θέση την παραίτηση μου αλλά είναι πάντα στη διάθεση του Προέδρου».

Στην Κύπρο ακόμα “σκοτώνονται” για τον …Γρίβα: Ψηφίστηκε ο δεύτερος συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: