Ο Αττίλας δηλώνει αδικημένος… Τα παραμύθια του Φουάτ Οκτάι θα ήταν διασκεδαστικά αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα

File Photo Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι EPA/ANDREAS MANOLI




Ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι «οι ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού έχουν υπονομευθεί από τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον παράνομο δήθεν “πρόεδρο” του ψευδοκράτους των Κατεχομένων και “εξαπτέρυγο” του Ερτογάν Ερσίν Τατάρ, ο Οκτάι μεταξύ άλλων είπε:

«Οι Έλληνες, δυστυχώς, βλέπουν τον εαυτό τους ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη του νησιού, αγνοώντας και προσπαθώντας να αγνοήσουν τους Τουρκοκύπριους.

Οι ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για λύση του Κυπριακού έχουν υπονομευθεί από τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και συνεχίζουν να υπονομεύονται σήμερα.

Δυστυχώς, οι Έλληνες, βλέποντας τους εαυτούς τους ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη του νησιού, αγνοούν τους Τουρκοκύπριους, προσπαθούν να τους παραμερίσουν και προσπαθούν να λύσουν τα γεγονότα με μια παρωχημένη πρόταση λύσης. Αυτή η προσπάθεια δεν θα αποφέρει αποτελέσματα».

Ο Οκτάι, ο οποίος επέκρινε τη στάση της διεθνούς κοινότητας για την Κύπρο, είπε:

«Η διεθνής κοινότητα, η οποία απέχει πολύ από το να κάνει ειλικρινή απολογισμό του Κυπριακού, συνεχίζει να παρακολουθεί τι συμβαίνει με τα γυαλιά του Έλληνα. πλευρά, και δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί.

Θα είναι προς όφελός τους, αν αναπτύξουν ελεύθερα τις δικές τους ανεξάρτητες πολιτικές το συντομότερο δυνατό από τις συμπεριφορές που έχουν η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι μέσα τους, που τους έχει αιχμαλωτίσει», κατέληξε.

Με πληροφορίες από milliyet.com.tr

Ντροπιαστικές δηλώσεις του αντ’ αυτού του Ταγίπ: “Μορφή τυραννίας” τα ΜΟΕ του Αναστασιάδη, τα απέρριψε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: