Ο αρχηγός του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού: Στη Μεσόγειο έχουμε στο κατόπι 18 ρωσικά πλοία και 2 υποβρύχια

File photo Ιταλική φρεγάτα που Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας Ιταλίας




“H  παρουσία είναι εκεί και μπορείς να την νιώσεις. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά: 18 ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν στη Μεσόγειο, συν δύο υποβρύχια. Ποτέ δεν ήταν τόσο πολλά” δηλώνει ο Αρχηγός του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Enrico Credendino

«Είναι απλώς μια παρουσία (των Ρώσων), αλλά αυτή η θάλασσα είναι το σπίτι μας και πρέπει να είμαστε εκεί».

«Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση, και όταν υπάρχουν υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους στα όρια των χωρικών μας υδάτων, η χώρα μας πρέπει να τα ανακαλύψει και να τα ακολουθήσει παντού. Το κάνουμε με δύο από τις τέσσερις Fremm (Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών) που έχουμε».

Προς το παρόν, οι Ρώσοι «δεν αποτελούν απειλή. Πλέουν τη Μεσόγειο από τη βάση του Ταρτούς, στη Συρία, όπως κάνουμε εμείς στα στενά της Σικελίας».

Ο ναύαρχος Enrico Credendino, Αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού από τον Νοέμβριο του 2021, δίνει μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης σε σύγκριση με αυτό που ήταν η Mare Nostrum, (Μεσόγειος Θάλασσα) αλλά στην  οποία τώρα  προσθέτει  βρίσκονται στόλοι  από διάφορες χώρες, τόσοι που δεν υπήρχαν ούτε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού τονίζει «Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε μια αποστολή στις ουκρανικές ακτές για συνοδεία και εκκαθάριση ναρκοπεδίων: αρκεί να το ζητήσουν”

Με πληροφορίες από corriere.it
Ελλάδα Αθήνα 

Στήριξη Γαλλικής πρότασης από Ευρωπαίους ΥΠΕΣ για προστασία συνόρων ΕΕ και δίκαιη κατανομή προσφύγων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: