Λάρισα 2022: Εγκληματίες γονείς, αδιάφοροι συγγενείς, ανεπαρκής αστυνομία, ανύπαρκτη κοινωνική πρόνοια

Το σπίτι στο οποίο κρατείτο φυλακισμένη επί 42 χρόνια η 51 ετών γυναίκα στη Λάρισα Φωτογραφία via Glomex




Μια ακόμη τραγική ιστορία και μάλιστα στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, τη Λάρισα, αποκαλύπτει ανάγλυφα το πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Από τους εγκληματίες γονείς, στους τελικά αδιάφορους συγγενείς και γείτονες, στην ανεπαρκή αστυνομία και στην ανύπαρκτη κοινωνική πρόνοια.

Στη χώρα μας όλοι κράτος, πολίτες και ΜΜΕ αρέσκονται στο να πέφτουν από τα σύννεφα, να εκπλήσσονται κάθε φορά με μεμονωμένα περιστατικά, να αλληλοκαταγγέλλονται και η ζωή να συνεχίζεται αδιατάρακτα, ως την επόμενη φορά. Για να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή ο… κύκλος της ζωής.




Ο αιφνίδιος θάνατος μιας 76χρονης αποκάλυψε για τους πολλούς μια τραγωδία που ήξεραν αρκετοί. Τόσοι που θα αρκούσαν να την είχαν αποτρέψει.

Μια 51χρονη γυναίκα ΑμεΑ, όπως όλα δείχνουν, ήταν φυλακισμένη μέσα στο σπίτι της επί 42 χρόνια, δηλαδή από 9 χρονών, στο κέντρο της Λάρισας, όχι απομονωμένη σε κάποιο δύσβατο χωριό.

Η συνταξιούχος μητέρα πέθανε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά και έτσι αποκαλύφθηκε η απίστευτη υπόθεση, για την οποία όπως φάνηκε η γειτονιά γνώριζε…

Συγγενής της ίδιας που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας μιλώντας στο onlarissa.gr, σημειώνει ότι γνώριζε για το περιστατικό τόσο εκείνη, όσο και πολλοί άλλοι συγγενείς, και προσπαθούσαν να μιλήσουν στην μητέρα, εκείνη όμως ήταν πολύ αρνητική απέναντί τους.

«Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω» αναφέρει συγγενής της 76χρονης.

«Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», προσθέτει.

Αν δεχθούμε τοις μετρητοίς την μαρτυρία αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα – ευθύνες:

  • Όταν σταμάτησε το σχολείο σε ηλικία 9 ετών γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την τύχη του παιδιού;
  • Συγγενείς και γείτονες πως είναι δυνατόν να ανέχονταν αυτή την κατάσταση; Και αν αισθάνονται κάποια ευθύνη σήμερα γι’ αυτό;
  • Η αστυνομία που όπως φαίνεται κλήθηκε, περισσότερες από μια φορά, γιατί αδιαφόρησε; Ποια είναι η δουλειά της; Ποια είναι τελικά η κοινωνική ευθύνη της; Και κυρίως ποια είναι η εκπαίδευση των μελών της;
  • Και ένα τελευταίο που μοιάζει εξ’ αρχής με ανέκδοτο: Υπάρχει κοινωνική πρόνοια στη χώρα; Και αν ναι, με τι ασχολείται αν όχι με τέτοια θέματα…

Hellas Journal

Καρτέλ αισχροκέρδειας όλη η Μύκονος: Δυσφημούν τη χώρα με τις εξωφρενικές τιμές [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: