Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Ουάσιγκτον στην υπηρεσία του Ερντογάν: Ότι τους διατάξει ο αφέντης-αφεντικό… (video)

FILE PHOTO: With his wife, Evan Ryan, looking on, Secretary of State Antony J. Blinken hosts and delivers remarks at the Diplomatic Corps Reception at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on June 16, 2022. State Department Photo by Ron Przysucha




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ένας Τούρκος δημοσιογράφος, που περιφέρεται από ενημέρωση σε ενημέρωση στην Ουάσιγκτον, και προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να δυσφημίσει την Ελλάδα αναφορικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, επιχείρησε ξανά την Πέμπτη την ίδια προβοκάτσια.

Αυτή τη φορά προσπάθησε στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παγιδεύσει τον εκπρόσωπο Νέντ Πράις, ώστε να αμφισβητήσει την κυριαρχία των νησιών, που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, υποστηρίζοντας ότι πολλά από αυτά της ανήκουν.

  • Έθεσε, λοιπόν, ως ερώτημα τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά κατά παραβίαση διεθνών συνθηκών και ρώτησε ποια είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα.

Και βεβαίως ο εκπρόσωπος του απάντησε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται. Σημειώνω ότι η βασική θέση της Ουάσιγκτον για τους τουρκικούς ανιστόρητους ισχυρισμούς είναι υποστηρικτική προς την Ελλάδα, άσχετα τι ακούγεται και λέγεται. ΕΔΩ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Στην απάντησή του, ο Αμερικανός εκπρόσωπος αναφερόταν ακριβώς στα θέματα της δήθεν «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» στο Αιγαίο που θέτει μονίμως, στο πιο υψηλό επίπεδο, η κατοχική Τουρκία.

Ο κ. Πράις με ιδιαίτερη προσοχή, επειδή το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, διότι ακριβώς αφορά την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, του είπε ότι «η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η ίδια που ακούσατε πριν από μερικές εβδομάδες: η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι πάγια αμερικανική θέση η προτροπή για τη διπλωματική διευθέτηση των διαφορών και η αποφυγή προκλητικής ρητορικής που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων.

Και βεβαίως η προκλητική ρητορική προέρχεται πάντα από την Άγκυρα. Και επικεφαλής αυτών των ανιστόρητων αμφισβητήσεων είναι ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ενθαρρύνει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ – την Ελλάδα και την Τουρκία σε αυτή την περίπτωση – να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους με διπλωματικό τρόπο.

  • “Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση”, τόνισε ο κ. Πράις και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία, φυσικά, είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι. Είναι βασικοί νατοϊκοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να τους παροτρύνουμε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί προβοκάτσια. Και καταγράφω το περιστατικό για να καταλάβουν οι αναγνώστες το ρόλο αυτών των Τούρκων δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον και στην έδρα των Ηνωμένων Εθών. Είναι όλοι απολογητές του Ερντογάν.

Από την άλλη πλευρά, αναδεικνύεται και η ισχυρή παρουσία των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι υποστηρίζουν με σθένος τα εθνικά θέματα και τα δίκαια της Ελλάδας. Βρίσκονται σε όλες τις ενημερώσεις και δρουν ως οι “εθνικοί κήρυκες” της Ελλάδας και της Κύπρου στα κέντρα αποφάσεων.

Το έχω τονίσει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρέπει όλα τα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηελοπτικά δίκτυα και μεγάλες ιστοσελίδες, να στείλουν ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Τούρκοι πολιτικοί καθημερινά ανταλλάσσουν ύβρεις με γλώσσα πεζοδρομίου: Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ταυτισμένοι σε όλα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: