Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Γενεύης: Τέταρτος ξένος μαχητής του Ουκρανικού στρατού σε δίκη στο Ντονέσκ

File photo Ένας στρατιωτικός γιατρός παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη κοντά σε μια πρώτη γραμμή κοντά στη μικρή πόλη Svitlodarsk της περιοχής του Ντόνετσκ, 10 Ιουνίου 2022 εν μέσω σφοδρών μαχών στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.EPA/STR




Ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

“Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας,” μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα.

Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή.

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν.Χ.
Ελλάδα Αθήνα

Η Μόσχα προχωράει στο βίαιο εκρωσισμό των κατεχομένων περιοχών στην Ουκρανία – Ρώσικα διαβατήρια στη Ζαπορίζια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: