Η Δικαιοσύνη άργησε σχεδόν έναν αιώνα: Αθώος 91 χρόνια μετά την εκτέλεση του 16χρονος Αφροαμερικανός

FILE PHOTO: by Sora Shimazaki via Pexels




Ο Αλεξάντερ Μακ Κλέι Ουίλιαμς που καταδικάστηκε σε θάνατο στα 16 του χρόνια για ένα φόνο που δεν έκανε, δικαιώθηκε μετά από 91 χρόνια από δικαστήριο της Πενσιλβάνια, στις ΗΠΑ.

Η απόδοση δικαιοσύνης «άργησε» σχεδόν ένα αιώνα για τον Ουίλιαμς, κατηγορούμενο τότε, για την «βάναυση δολοφονία» της Βίντα Ρομπάρε, στις 3 Οκτωβρίου του 1930, μιας λευκής υπεύθυνης του Σχολείου αρρένων Γκλεν Μιλς, ενός κέντρου κράτησης παραβατικών ,ανήλικων.

Η γυναικά βρέθηκε δολοφονημένη από τον σύζυγο της στην ξύλινη κατοικία της που βρισκόταν στον περίβολο του ιδρύματος στο οποίο εξέτιε ποινή ο 16χρονος Ουίλιαμς.

“Δεν μπορούμε να ξαναγράψουμε την Ιστορία. Όμως όταν μπορεί να αποδοθεί η δικαιοσύνη αναγνωρίζοντας δημόσια ένα τέτοιο λάθος, εμείς πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία”, δήλωσε από την πλευρά του ο εισαγγελέας της κομητείας του Ντέλαγουερ, στην Πενσιλβάνια, Τζακ Στολστέιμερ.

Η μοναδική αδελφή του άτυχου 16χρονου που είναι σήμερα 92 χρόνων εκφράζει την ικανοποίηση της.

“Είμαι απλά ικανοποιημένη που αυτό τελειώνει όπως θα έπρεπε να είχε αρχίσει”, δήλωσε η Σούσι Ουίλιαμς-Κάρτερ, η αδελφή του εφήβου, την οποία επικαλείται σήμερα η εφημερίδα The Philadelphia Inquirer.

“Ξέραμε ότι ήταν αθώος, τώρα θέλουμε να το ξέρει όλος ο κόσμος”.

Ο έφηβος, που θανατώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1931, έμεινε στην ιστορία της Πολιτείας ως το νεότερο αγόρι που εκτελέστηκε αφού του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών.

Ο «κατηγορούμενος» βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σώμα ενόρκων που ήταν όλοι τους λευκοί, το οποίο τον έκρινε ένοχο μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες” επισήμανε ο εισαγγελέας Στολστέιμερ, που επικαλέστηκε “τις ασυνέπειες” του φακέλου, ως στοιχεία που μπορούσαν να απαλλάξουν τον κατηγορούμενο αλλά ωστόσο αγνοήθηκαν.

Ο εισαγγελέας στηρίχθηκε στο “ματωμένο αποτύπωμα χεριού ενός ενήλικου άνδρα που βρέθηκε κοντά στην πόρτα του τόπου του εγκλήματος και φωτογραφήθηκε από την αστυνομία” αλλά “ουδέποτε αναφέρθηκε στη δίκη”. Δηλαδή η ύπαρξη άλλου υπόπτου, του πρώην συζύγου της Βίντα Ρομπάρε, από τον οποίο είχε πάρει διαζύγιο”για ‘ακραία αγριότητα’”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ανοιξε πυρ μπροστά σε εκκλησία στην Αλαμπάμα: Δύο νεκροί, ένας τραυματίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: