Εμπάργκο στο Ρωσικό φυσικό αέριο ζήτησε ο Ζελένσκι από Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι

File photo Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky (C) παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis (L), τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi (2-L), τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz (R) και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron (2-R) η συνάντησή τους στο παλάτι Mariinsky στο Κίεβο της Ουκρανίας, 16 Ιουνίου 2022. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έφτασαν με νυχτερινό τρένο από την Πολωνία στο Κίεβο και συναντήθηκαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ταυτόχρονα όταν η χώρα πιέζει για ένταξη στην ΕΕ. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Η Ουκρανία κατέθεσε προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κίεβο ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Πρέπει να αυξήσουμε τις πιέσεις στον επιτιθέμενο, να συνεργαστούμε για το έβδομο πακέτο των κυρώσεων με εμπάργκο στο φυσικό αέριο», έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντριι Γιερμάκ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι ξένοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μ.ΜΕΝ
Ελλάδα Αθήνα 

Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου σημειώθηκαν στη Μαριούπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: