Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ντονμπάς

FILE PHOTO: O Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεεργκέι Σοϊγκού (Δ) και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεερασίμοφ Alexei Nikolsky/TASS




Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βαλέρι Γκερασίμοφ επισκέφτηκε την περιφέρεια του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των μαχών, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι βρισκόταν στο Ντονμπάς”, δήλωσε ο ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι σύμφωνα με την Daily Mail ο Βαλερί Γερασίμοφ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Βλαντιμίρ Πούτιν αποσύρθηκε από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία με τραύματα από… θραύσματα.

Τον είχε στείλει στο μέτωτο ο Ρώσος πρόεδρος για να εξασφαλίσει τη νίκη, ισχυρίστηκε ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας.

Ο Valery Gerasimov, ο αρχηγός του επιτελείου του ρωσικού στρατού, τραυματίστηκε στο Izyum στην περιοχή Kharviv της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων μαχών από την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είχε στείλει τον Γερασίμοφ στην περιοχή για να ελέγξει προσωπικά την ώθησή του να αρπάξει εδάφη στο Ντονμπάς και στην ανατολική Ουκρανία.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Η ουκρανική… επιδημία των Ρώσων στρατηγών: Τραυματίας ο αρχιστράτηγος Γερασίμοφ, νεκρός ειδικός ηλεκτρονικού πολέμου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: