Η ουκρανική… επιδημία των Ρώσων στρατηγών: Τραυματίας ο αρχιστράτηγος Γερασίμοφ, νεκρός ειδικός ηλεκτρονικού πολέμου

File photo: Χειραψία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον αρχιστράτηγο Βαλερί Γκερασίμοφ υπό το βλέμμα του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού epa08897679 EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK/KREMLIN




Ο Βαλερί Γερασίμοφ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Βλαντιμίρ Πούτιν αποσύρθηκε από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία με τραύματα από… θραύσματα.

Τον είχε στείλει στο μέτωτο ο Ρώσος πρόεδρος για να εξασφαλίσει τη νίκη, ισχυρίστηκε ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας.

Ο Valery Gerasimov, ο αρχηγός του επιτελείου του ρωσικού στρατού, τραυματίστηκε στο Izyum στην περιοχή Kharviv της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων μαχών από την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είχε στείλει τον Γερασίμοφ στην περιοχή για να ελέγξει προσωπικά την ώθησή του να αρπάξει εδάφη στο Ντονμπάς και στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ένας ένατος Ρώσος στρατηγός φέρεται να σκοτώθηκε μετά από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού κοντά στο Χάρκοβο. Ο υποστράτηγος Άντον Σιμόνοφ, 55 ετών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης του ρωσικού στρατού στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε χθες ο σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, Αλεξέι Αρέστοβιτς.

Ο κ. Αρέστοβιτς είπε στους θεατές ζωντανής ροής του YouTube ότι ενημερώθηκε από καλά ενημερωμένες πηγές του στρατού.

Ο Σιμόνοφ θα ήταν ο ένατος και νεότερος Ρώσος στρατηγός που σκοτώθηκε μέχρι στιγμής στο τελευταίο χτύπημα στην καταστροφική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο του ρωσικού στρατού.

Ο Σιμόνοφ πέθανε σε μια καταστροφική αντεπίθεση από τους Ουκρανούς εναντίον μιας ρωσικής επίθεσης.

Ο Simonov ηγήθηκε του ηλεκτρονικού πολέμου εντός της 2ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων και είναι πρώην διοικητής στον κυβερνοχώρο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι κατέστρεψε 30 ρωσικά οχήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης του πυροβολικού.

Ο εκτιμώμενος θάνατος του Σιμόνοφ προστίθεται στους 36 συνταγματάρχες και περισσότερους από 300 Ρώσους αξιωματικούς που έχουν πεθάνει στην Ουκρανία μέχρι στιγμής.

Πρόκειται για τον 42ο υψηλόβαθμο αξιωματικό που σκοτώθηκε κατά την εκστρατεία του Πούτιν.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Νεκρός ο κορυφαίος στρατηγός του Ρωσικού στρατού στον ηλεκτρονικό πόλεμο: Πρόκειται για τον 9ο που χάνει η Μόσχα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: