Σποράδες: Επιτήδειοι παριστάνουν τους αστυνομικούς και αποσπούν κωδικούς καρτών

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για αποφυγή νέων περιστατικών. File Photo via Pixabay.com.




Την προσοχή των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων στις Σποράδες εφιστά η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας, μετά τα απανωτά περιστατικά εξαπάτησης από επιτήδειους που παρίσταναν τους αστυνομικούς και αποσπούσαν κωδικούς καρτών και ebanking.

Οι δράστες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, επικοινωνούν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, επικαλούμενοι ότι είναι αστυνομικοί και υπηρετούν στις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την κράτηση δωματίων για συναδέλφους τους και την καταβολή σχετικών χρηματικών ποσών, επιχειρούν να αποσπάσουν αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή προσωπικούς κωδικούς e-banking, μέσω υπερσυνδέσμων (links) που αποστέλλουν στα κινητά τους τηλέφωνα, με απώτερο στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμών των ιδιοκτητών και να πραγματοποιήσουν μεταφορές χρηματικών ποσών.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά εξαπάτησης, συνιστάται στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και γενικότερα στους πολίτες να αποφεύουν
τη γνωστοποίηση προσωπικών οικονομικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση να μην κοινοποιούν σε τρίτους τους προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Επιπλέον, θα πρέπει να πληκτρολογούν στον φυλλομετρητή (browser) τη διεύθυνση της ιστοσελίδας της τράπεζάς τους και να μην μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

“Οποτεδήποτε γίνει αντιληπτή περίπτωση απάτης, να ενημερώνετε αμέσως την Τράπεζα και τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, την 11-05-2022, είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου σχετικά με ενημέρωση για την αποφυγή εξαπάτησης ιδιοκτητών/υπεύθυνων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Τους έπιασαν με μισό κιλό κάνναβη έξω από σχολείο: Χειροπέδες σε δύο νεαρούς 17 και 22 ετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: