Sidhu Moose Wala: Ο Ινδός ράπερ που υμνούσε τα όπλα και έγινε πολιτικός, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς

File Photo Σκηνή από video clip του Ινδού ράπερ Sidhu Moose Wala Screenshot via YouTube video Sidhu Moose Wala




Η αστυνομία της Ινδίας ερευνά τη δολοφονία ενός δημοφιλούς ράπερ από το Πουντζάμπι, μία ημέρα μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του.

Ο Shubhdeep Singh Sidhu, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Sidhu Moose Wala, σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη Mansa, μια περιοχή στο κρατίδιο Punjab, στη βόρεια Ινδία. Ο Moose Wala, 28 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου Παντζάμπ VK Bhawra δήλωσε ότι η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα αντιπαλότητας μεταξύ συμμοριών.

Μια ημέρα πριν από την επίθεση, η κυβέρνηση του Παντζάμπι είχε αφαιρέσει την κάλυψη ασφαλείας για περισσότερα από 400 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Moose Wala, σε μια προσπάθεια να πατάξει την κουλτούρα των VIP, ανέφεραν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Moose Walawο οποίος αναμείγνυε χιπ-χοπ, ραπ και λαϊκή μουσική, ξεκίνησε ως τραγουδοποιός προτού εκτοξευτεί η καριέρα του με ένα τραγούδι που σημείωσε επιτυχία το 2017, κάνοντάς τον γνωστό στην ινδική και παντζάμπι διασπορά σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς.

Τα περισσότερα από τα singles του έχουν αγγλικό τίτλο, αν και τα τραγούδια τραγουδήθηκαν κυρίως στα παντζάμπι (σ.σ.ι μία από τις πολλές ινδικές γλώσσες). Τα μουσικά του βίντεο επικεντρώνονταν συχνά στην macho κουλτούρα. Το ντεμπούτο άλμπουμ του το 2018 μπήκε στο καναδικό Billboard albums chart.

Αμφιλεγόμενη φιγούρα λόγω των στίχων του

Ο Moose Wala ήταν μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, εν μέρει λόγω του στιχουργικού του ύφους. Το 2020, η αστυνομία του απήγγειλε κατηγορίες βάσει του νόμου περί όπλων της Ινδίας επειδή φέρεται να προωθούσε την κουλτούρα των όπλων σε ένα από τα τραγούδια του. Το τελευταίο του τραγούδι, The Last Ride, κυκλοφόρησε αυτό το μήνα.

Ο ράπερ προσχώρησε πέρυσι στο κόμμα του Κογκρέσου της Ινδίας και κατέβηκε ανεπιτυχώς στις εκλογές για τη συνέλευση του κρατιδίου. Ο επικεφαλής υπουργός του Παντζάμπ, Bhagwant Mann, δήλωσε σοκαρισμένος και θλιμμένος από τη δολοφονία, προσθέτοντας ότι «κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει».

Ο Rahul Gandhi, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κογκρέσου, εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του. «Βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος από τη δολοφονία του πολλά υποσχόμενου ηγέτη του Κογκρέσου και ταλαντούχου καλλιτέχνη», έγραψε.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Αλέν Ντελόν, ο τελευταίος των μύθων: Η ζωή έχει γίνει αφόρητη, δεν με ελκύει πλέον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: