Σφαγή στο Τέξας: Με καθυστέρηση 40 λεπτών έφτασε στο σχολείο η αστυνομία

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι αρχές καθυστέρησαν πάνω από μισή ώρα. File photo via video from NBC News




Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι από τα πυρά του 18χρονου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν έξω από το κτίριο κατά την διάρκεια του συμβάντος, οι αστυνομικοί καθυστέρησαν περίπου 40 λεπτά να φτάσουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ήταν οι ίδιοι πουπαρότρυναν τους αστυνομικούς να επιτεθούν.

Ο Javier Cazares, του οποίου η κόρη σκοτώθηκε στην επίθεση, είπε ότι έτρεξε προς το σχολείο όταν άκουσε για τους πυροβολισμούς και φτάνοντας αντίκρυσε τους αστυνομικούς συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο. Αναστατωμένος που η αστυνομία δεν είχε ήδη μπει μέσα στο κτίριο, προσπάθησε να πείσει κι άλλους γονείς να κάνουν οι ίδιοι έφοδο, τονίζοντας ότι οι Αρχές ήταν απροετοίμαστες.

Ο 18χρονος μακελάρης, Σαλβαδόρ Ράμος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, έφθασε έξω από το σχολείο, αφού πρώτα έπεσε σε χαντάκι με το αυτοκίνητό του, άρπαξε το ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και πυροβόλησε δύο άτομα που τράπηκαν σε φυγή χωρίς να τραυματιστούν. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι «συνάντησε» έναν υπεύθυνο ασφαλείας έξω από το σχολείο, ενώ άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι ο νεαρός έριξε μια τσάντα γεμάτη πυρομαχικά έξω από το σχολείο κατά τη διάρκεια της αρχικής συνάντησης μαζί του.

Αφού έτρεξε μέσα, πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Τράβις Κονσιντίν. Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Ποιος είναι ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο δολοφόνος του Uvalde στο Τέξας: Ενας κακοποιημένος που σκότωσε εν ψυχρώ 19 μικρά παιδιά (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: