Άσχημα μαντάτα, χαλάνε τη φιέστα του Πούτιν: Άλλος ένας νεκρός συνταγματάρχης στην Ουκρανία – 40 συνολικά και 12 στρατηγοί [videos]

O Βλαντιμίρ Πούτν μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σοϊγκού, στην στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Aνήμερα της μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής παρέλασης στη Μόσχα για την 77η επέτειο νίκης επί των ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ήρθαν νέα που σκιάζουν τον θριαμβευτικό τόνο της επίδειξης ισχύος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν και για πρώτη φορά δημοσίως ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την σημερινή του ομιλία αναφέρθηκε γενικώς στις απώλειες των ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται απλώς για μεγάλες απώλειες, αλλά για πρωτοφανές ιστορικά μέγεθος απωλειών σε ανώτερο και ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Σήμερα έγινε γνωστός ο 40ος στη σειρά θάνατος συνταγματάρχη του ρωσικού στρατού.

Ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντεερ Μπλίνοφ, 42 ετών, σκοτώθηκε τον Μάρτιο, αλλά τηνδ είδηση ​​του θανάτου του διέψευδαν σθεναρά οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

  • Σήμερα, ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από μια φωτογραφία στον τάφο του στο Βόλγκογκραντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Ο Μπλίνοφ ήταν παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών. Ένας οικογενειακός φίλος είπε: “Για εμάς είναι απλώς ένα σοκ.”

Υπηρέτησε σε μονάδα μηχανοκίνητου τυφεκίου.

Χθες προέκυψαν τα νέα για τον 39ο σκοτωμένο συνταγματάρχη του Πούτιν Φεζούλ Μπιτσίκαεφ, 36 ετών.

Ο Αντισυνταγματάρχης ήταν ένας επίλεκτος στρατιώτης που φέρεται να σκοτώθηκε σε μυστική αποστολή πληροφοριών.

Ο πατέρας των τριών παιδιών απεικονίστηκε ως ήρωας που σκοτώθηκε κοντά στο Χάρκοβο «με ένα πολυβόλο στα χέρια που κάλυπτε τους υφισταμένους του», σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία.

«Χάρη στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό του αξιωματικού, ήταν δυνατό να σωθούν οι ζωές στρατιωτών, να καταστραφεί η ομάδα σαμποτάζ του εχθρού και να ολοκληρωθεί η αποστολή μάχης», δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Oleg Marzoev σε έναν τοπικό ιστότοπο ειδήσεων στο Vladikavkaz του Βορρά. Οσετία.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματικών είναι υψηλότερος αφού το υπουργείο Άμυνας έχει αναγνωρίσει λίγους θανάτους.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι βοήθησαν την Ουκρανία με πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να στοχοποιήσουν τους κορυφαίους του Πούτιν.

Ο Μπιτσικάεφ ήταν ένας από τους νεότερους συνταγματάρχες της Ρωσίας, δεύτερος στη διοίκηση του συντάγματός του και ο θάνατός του ήταν «βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια», ανέφερε η έκθεση.

Ο θάνατος του Μπιτσίκαεφ ήρθε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του θανάτου του αντισυνταγματάρχη Φιοντόρ Σολόβγιοφ,44 ετών, στο Donbas.

Ο Σολόβγιοφ ήταν διοικητής του αυτοκινούμενου συντάγματος πυροβολικού της 127ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων του στρατού του Πούτιν.

Κηδεύτηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές και ένα τριπλό βόλι όπλων στο χωριό Chunaki, στην περιοχή Penza.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο αντισυνταγματάρχης Έντουαρντ Ντμίτριεφ, 44 ετών, διοικητής τανκς, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε.

Δώδεκα στρατηγοί και 40 συνταγματάρχες έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου στον πόλεμο του Πούτιν σύμφωνα με γνωστά στοιχεία, αν και η Ρωσία δεν έχει ομολογήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Αρχιστράτηγοι και στρατηγοί νεκροί στα πεδία των μαχών

Σε μια τελετή που άξιζε τον βαθμό του, ο Ρώσος Υποστράτηγος Βλαντιμίρ Φρόλοφ κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Σεραφίμοφσκοε της Αγίας Πετρούπολης, όπου είναι θαμμένα δεκάδες χιλιάδες θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν αληθινό ήρωα. Ο Βλαντιμίρ Πέτροβιτς Φρόλοφ πέθανε με ηρωικό θάνατο σε μάχη με Ουκρανούς εθνικιστές. Θυσίασε τη ζωή του ώστε τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι στο Ντονμπάς να μην ακούν πλέον τις εκρήξεις των βομβών», είπε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπεγλόφ στους παρευρισκόμενους στην κηδεία τον περασμένο μήνα.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν τον τάφο του Φρόλοφ γεμάτο με τριαντάφυλλα και γαρίφαλα.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που ο Μπεγλόφ υποχρεώθηκε να αποτίσει τα σέβη του σε υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματικό που σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, ο αντισυνταγματάρχης Miras Basakov κηδεύτηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

  • Ένας εκπληκτικός αριθμός ανώτατων Ρώσων αξιωματικών φέρεται να χάθηκαν από τότε που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Αναλυτές που μίλησαν στους The Moscow Times είπαν ότι ο ρυθμός φθοράς έχει μειώσει την ικανότητα της Ρωσίας να σχεδιάζει και να εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις και έχει προκαλέσει πλήγμα στο ηθικό στην πρώτη γραμμή.

«Κάθε θάνατος ενός στρατηγού καθιστά τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις λιγότερο αποτελεσματικές», δήλωσε ο ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής Πάβελ Λούζιν στους The Moscow Times.

Ο Φρόλοφ είναι ένας από τους συνολικά 12 Ρώσους στρατηγούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία σε λίγο περισσότερους από δύο μήνες μαχών, σύμφωνα με δημοσίευμα της περασμένης Πέμπτη των New York Times.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πληροφορίες που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία για τις κινήσεις στα μέτωπα παρουσία υψηλόβαθμων στρατιωτικών ηγετών, οδηγεί σε μεγάλο αριθμό τέτοιου είδους επιτυχημένων επιχειρήσεων.

  • Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό σε σχέση με εκείνον των νεκρών στρατηγών στον 10ετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Συνήθως χρειάζονται πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας στο στρατό για να γίνεις στρατηγός –ένας χαρακτηρισμός που περιλαμβάνει τους πέντε υψηλότερους βαθμούς στον ρωσικό στρατό– και όσοι κατέχουν τον βαθμό μπορούν να είναι επικεφαλής δεκάδων χιλιάδων ανδρών.

Άλλες ρωσικές απώλειες περιλαμβάνουν τον υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι, ο θάνατος του οποίου αναφέρθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα, και δύο υποστράτηγους – Γιακόφ Ρεζάντσεφ και Αντρέι Μορντίτσοφ– τους οποίους Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι σκότωσαν σε επιθέσεις στην αεροπορική βάση Chornobaivka κοντά στη ρωσικά κατεχόμενη πόλη Χερσώνα.

Η Μόσχα αμφισβήτησε ορισμένους από αυτούς τους ισχυρισμούς, με το ρωσικό κρατικό Channel One να αποκαλεί τις αναφορές για τον θάνατο του Μορντβίτσεφ «άλλη μια ψεύτικη» είδηση  και να μεταδίδει μια συνάντηση μεταξύ του Μορντβίτσεφ και του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail/Moscow Times/EveningStandard

«Σοβιετική» παρέλαση και… υποτονικός Πούτιν: Με γνωστό αφήγημα αλλά χωρίς… κορώνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: