Πλακιωτάκης: Με πειρατεία ισοδυναμεί η επίθεση των Ιρανών κατά των δυο πλοίων στον Περσικό [videos]

File photo: Γράφημα από το ertnews για τα τάνκερ Delta Poseidon και Prudent Warrior που καταλήφθηκαν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο




“H επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια των δύο ελληνόκτητων πλοίων που καταλήφθηκαν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης την Παρασκευή στον Περσικό Κόλπο, ο κ. πλακιωτάκης είπε χαρακτηριστικά:

“Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει από χθες προβεί σε εντονότατο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενημερώθηκε άμεσα.

Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μας, είναι καλά στην υγεία τους.

Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία”.

Πάντως από την Παρασκευή όταν και έγινε το ρεσάλτο στα τάνκερ Delta Poseidon και Prudent Warrior από τους Φρουρούς της Επανάστασης μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν έχει σημειωθεί μεγάλη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιράν.








Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Υγιές το πλήρωμα των κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ ισχυρίζεται το Ιράν: Έντονη αντίδραση του Φόρειν ‘Οφις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: