Ισραηλινών συμφερόντων το πλοίο που κατέλαβαν Ιρανοί κομάντος στα στενά του Ορμούζ: «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» λέει ο ισραηλινός στρατός [video]

Στιγμιότυπο από την κατάληψη του πλοίου που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση




Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το ισραηλινών συμφερόντων πορτογαλικό πλοίο «MCS ARIES» στα στενά του Ορμούζ όπως επιβεβαίωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν πρόκειται για την κίνηση που απειλούσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, αλλά σίγουρα η εξέλιξη κλιμακώνει την ένταση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το MSC Aries προφανώς συνδέεται με την Zodiac Maritime Shipping Company του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer.

Στο πλοίο κατά τις ίδιες πηγές επέβαναν 20 Φιλιππινέζοι.

Το κανάλι της Σαουδικής Αραβίας Al Hadath επιβεβαιώενει επίσης το περιστατικό.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ανέφερε ότι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης κατέλαβαν ένα σκάφος «που συνδέεται με το Ισραήλ».

 

Εελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων του ιρανικού πολεμικού ναυτικού επιβιβάστηκε στο σκάφος με πορτογαλική σημαία και το κατέλαβε, πρόσθεσε το IRNA.

Είπαν ότι το κατασχεθέν πλοίο μεταφέρεται στα χωρικά ύδατα του Ιράν.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά την απειλή του Ιράν ότι θα να αποκλείσει την περιοχή στη θαλάσσια κυκλοφορία.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε από αξιωματούχο της άμυνας δείχνει κομάντος να επιτίθενται σε ένα πλοίο κοντά στα στενά του Ορμούζ με ελικόπτερο, αναφέρει το Associated Press.

Οι κομάντος φαίνονται να κατεβαίνουν πάνω σε μια στοίβα από κοντέινερ στο κατάστρωμα του σκάφους.

Μέλος του πληρώματος στο πλοίο ακούγεται να λέει: «Μην βγείτε έξω».

Στη συνέχεια καλεί στους συναδέλφους του να πάνε στη γέφυρα του πλοίου ενώ περισσότεροι καταδρομείς κατεβαίνουν στο κατάστρωμα.

Νωρίτερα, ο Βρετανικός Οργανισμός Ναυτιλιακού Εμπορίου (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε μία αναφορά για ένα περιστατικό σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ενώ οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα.

Eκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε μια πρώτη αντίδραση, ανέφερε «Το Ιράν θα έχει συνέπειες για την επιλογή να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε συναγερμό. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε το Ισραήλ από περαιτέρω ιρανική επιθετικότητα.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε».

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, Sky news

Ένας νεκρός και 18 τραυματίες από εισβολή Ισραηλινών εποίκων σε χωριό της Δυτικής Όχθης μετά την εξαφάνιση ενός εφήβου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: