Όλοι ομιλούν με όλους στην Κύπρο για να εξασφαλίσουν υποστήριξη στις προεδρικές εκλογές του 2023

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και οι επαφές τους με υποψηφίους τόσο σε επίσημο όσο και σε ανεπίσημο επίπεδο.

Σύμφωνα με το Omega, συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Γραμματεία του ΔΗΚΟ είχε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης στους οποίους επεξήγησε τις προγραμματικές του θέσεις για τις προεδρικές εκλογές.

«Υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση του ΔΗΚΟ να επιδιώξουμε να έχουμε επαφές με όσους ανεξάρτητους υποψηφίους έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τις προεδρικές εκλογές. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο νιώθαμε ότι έπρεπε να συναντηθούμε με τον κ. Δημητριάδη για να μας αναπτύξει τις δικές του θέσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Δημητριάδης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός κατά της Κυβέρνησης και έκανε λόγο για ανάγκη ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη και τις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει σύγκλιση για τα αδιέξοδα της δεκαετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και της ανάγκης να αλλάξουμε αυτή τη πορεία. Υπογραμμίσαμε, από δικής μου πλευράς τουλάχιστον, την ευθύνη που έχει η αυτή η διακυβέρνηση για τα χάλια στα οποία βρίσκεται το Κυπριακό», ανέφερε ο Ανεξάρτητος υποψήφιος, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Την ίδια ώρα ο συναγερμικός υποψήφιος Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει τον διάλογο με την κοινωνία των πολιτών. Στο περιθώριο του 5ου προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος με θέμα την πράσινη μετάβαση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέθεσε τους άξονες που θα περιλαμβάνονται στο δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης.

«Και πρέπει η πορεία μας να είναι πράσινη, με βιώσιμη προοπτική, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους αλλά βάζοντας στην εξίσωση και την σύγχρονη τεχνολογία», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στα γραφεία του Europa uomo βρέθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης όπου υιοθέτησε και την πρόταση του οργανισμού για δημιουργία κέντρου για τον καρκίνο του προστάτη.

«Είναι μία πρόταση η οποία θα υιοθετηθεί και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα δημοσιοποιηθεί. Και είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί και από πλευράς ΕΕ, και προς αυτή την κατεύθυνσή θα εργαστούμε», δήλωσε ο Ανεξάρτητος υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην Δημοκρατική Παράταξη μετά το ναυάγιο στις προσπάθειες του κόμματος για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, οι προσπάθειες στρέφονται στην εξεύρεση του υποψηφίου που θα στήριξη του κόμμα στις προεδρικές εκλογές.

Κύπρος: Πυροβολισμοί κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Γέρι- Καταδικάζουν πρέσβεις των 5 Μονίμων Μελών Συμβουλίου Ασφαλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: