Ο Απόλλωνας Λεμεσού κέρδισε το πρωτάθλημα στην Κύπρο: Το κύπελλο παρέδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λεμεσού κατά την απονομή του κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Η στιγμή που περίμεναν για 16 χρόνια οι φίλοι του Απόλλωνα έγινε πραγματικότητα. Το τρόπαιο του πρωταθλητή βάφτηκε γαλάζιο και η ιαχή «Απόλλων Θρύλος Πρωτάθλημα» δονούσε την ατμόσφαιρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή στον αρχηγό της ομάδας Χάμπο Κυριάκου, ο οποίος ανέβηκε στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα και παρέα με τους συμπαίκτες του ύψωσε στον ουρανό της Λεμεσού το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Άντε γεια, άντε γεια πρωτάθλημα στη Λεμεσό ξανά», φώναζαν εκστασιασμένοι οι χιλιάδες φίλοι του Απόλλωνα, οι οποίοι κατέκλεισαν κάθε γωνιά του γερασμένου γηπέδου της πόλης και γιόρτασαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας.

Από το νέκταρ της επιτυχίας των πρωταθλητών του Απόλλωνα «ήπιε» και η ΑΕΚ! Στη φιέστα των λεμεσιανών για το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, οι κιτρινοπράσινοι επικράτησαν με 1-0 χάρις την «οβίδα» του Λέντες (50’).

Σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) του ΑΠΟΕΛ από την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε στη δεύτερη θέση και πέταξε στ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με 54 βαθμούς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-21! Σημαντική η συνεισφορά του Λεάλ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του, ιδιαίτερα στη φάση του 87’ και την κεφαλιά του Αλμπάνη, με την καθοριστική απόκρουση του.

Λίγη σημασία έχει το αποτέλεσμα και η ήττα για τον Απόλλωνα! Το πάρτι που στήθηκε από νωρίς στη Λεμεσό κορυφώθηκε μετά τον αγώνα, αφού ακολούθησε η απονομή στους πρωταθλητές. Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την έναρξη της φιέστας των πρωταθλητών που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρώς την υπεροχή όσον αφορά την κατοχή της μπάλας. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πατούν με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Πρώτος απείλησε ο Απόλλων, στο 16ο λεπτό, όταν ο Ονγκεντά μετά από κάθετη πάσα του Ίλιεφ, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και ακολούθως στο αριστερό. Η ΑΕΚ «απάντησε» στις μεγάλες ευκαιρίες στο 45’ με τον Γκαρσία, με κεφαλιά μετά από γύρισμα του Φαράζ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου.

Οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Ο Λέντες στο 50’ με φοβερό εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Δημητρίου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα γκολ το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ την ίδια ώρα στην Πάφο από την τοπική ομάδα, ήταν αρκετό για να στείλει την ομάδα της Λάρνακας στη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όπως ήταν φυσικό έφερε και την οπισθοχώρηση των φιλοξενουμένων.

Ο Απόλλωνα πίεσε, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης χωρίς ωστόσο να δημιουργεί και να απειλεί την Λεάλ, με εξαίρεση τις δύο φάσεις του Αλμπάνη (76’, 87’). Ο Κουβανός τερματοφύλακας έδιωξε αρχικά σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ελλαδίτη, ενώ λίγο πριν τον τέλος πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Αλμπάνης προσπάθησε ξανά με κεφαλιά να ισοφαρίσει. Το 1-0 που διαμόρφωσε ο Λέντες στο 50’, σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) του ΑΠΟΕΛ από την Πάφος FC έστειλε την ΑΕΚ στα… αστέρια για πρώτη φορά στη ιστορία της!

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης (46′ Αυλωνίτης), Β. Γιοβάνοβιτς, Ντζουμ (80′ Ντζουμ), Νογιόκ, Ψύχας, Ονγκεντά (65′ Γιάνγκα), Αλμπάνης, Ίλιεφ, Ίντζια (65′ Νταμπό).

ΑΕΚ (Νταβίδ Μπαντία): Λεάλ, Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Μ. Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Λέντες, Φαράζ (83′ Ακοράν), Εσπινόσα (46′ Τόμοβιτς), Γκιούρσκο, Άλτμαν (67′ Ρομό), Τρισκόφσκι (90′ Ναούμ).

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος-Goal

“Η προσπάθειά μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία”, δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Αγρό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: