“Η προσπάθειά μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία”, δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Αγρό

Ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης στον Αγρό. Φωτογραφία via Omega Channel




Την κοινότητα Αγρού και το τοπικό Φεστιβάλ Ρόδου επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινότητα, όπως επίσης την σημασία του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την οικονομία της χώρας μας, όσο και για την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης σε σχέση με την υποψηφιότητά του ότι:

«Η προσπάθειά μας δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία των πολιτών, σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα συμμετοχικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως «είναι γι’ αυτό τον λόγο που γίνεται αυτή η άνευ προηγουμένου κριτική, η οποία ξεφεύγει σε πολλές των περιπτώσεων, αφού χρησιμοποιείται και υβριστικός λόγος».

Τόνισε παράλληλα, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν θα ακολουθήσουν την ίδια οδό. «Αυτό είναι το μήνυμα στις χιλιάδες του κόσμου που μας στηρίζουν και εργάζονται συλλογικά για αυτή την προσπάθεια. Εμείς θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κοινωνία» είπε.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της προσφοράς του αγροτικού τομέα, σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η αγροτεχνολογία, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άλλα εργαλεία, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια και θα αντιμετωπίσουν παράλληλα τις συνέπειες όπως προκύπτουν από την κρίση στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής.

Θα πρέπει όπως είπε, «μέσα από ένα ξεκάθαρο πλάνο και προσανατολισμό να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, ώστε να διευρύνουμε την ίδια στιγμή και την παραγωγική βάση της κυπριακής οικονομίας».

  • ΔΙΝΕΙ “ΠΕΤΣΙΝΕΣ” ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΑΒΕΡΩΦ

Επιδότηση της παραγωγής στους κλάδους που έχουν επηρεαστεί λόγω της ακρίβειας εισηγείται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σημειώνει ότι μόνο με ορθολογισμό μπορούν να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση των τιμών.

Σε δηλώσεις του στο χωριό Πισσούρι , στα πλαίσια περιοδείας του σε κοινότητες της Λεμεσού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σχολίασε επίσης τα όσα συμβαίνουν στο τραπεζικό εργασιακό χώρο.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης που είχε με κατοίκους του χωριού, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε την ανάγκη όπως το κράτος στηρίξει, με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες, τους τομείς που έχουν επιφορτιστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, όπως αυτός της κτηνοτροφίας.

«Έχω μια ξεκάθαρη θέση το κράτος με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες πρέπει να στηρίξει τους τομείς που έχουν το μεγαλύτερο κόστος και έχουν επιφορτιστεί τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω των τεράστιων αυξήσεων που βιώνουμε και ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι ένας από αυτούς», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι «τα οποιαδήποτε μέτρα η κυβέρνηση με βάση τις δυνατότητες της θα εξαγγείλει για στήριξη πρέπει να βασίζονται με βάση την παραγωγή. Θέλουμε περισσότερο γάλα; Δεν πρέπει να επιδοτούμε με βάση τον αριθμό των ζωών αλλά πρέπει η επιδότηση να στηρίζεται στην παραγωγή, για όσο περισσότερο γάλα παράγει κάποιος τόσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη».

«Μόνο μέσα από ορθολογισμό μπορούμε να δώσουμε ανάσες σε αυτούς που έχουν προβλήματα και να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολίασε επίσης για δεύτερη φορά τα όσα διαδραματίζονται στο τραπεζικό εργασιακό τομέα.

Όπως είπε, καταθέτες, μέτοχοι, κάτοχοι αξιογράφων, το σύνολο των φορολογουμένων έκανε θυσίες για να μπορούν οι τράπεζες να επιβιώσουν. «Οι τράπεζες δεν είναι ακόμα μια επιχείρηση, στηρίχθηκαν και από τους φορολογούμενους και όσους έχω αναφέρει και από το κράτος και έχουν βαρύτατη κοινωνική ευθύνη που δεν πρέπει να την αγνοούν στις οποιεσδήποτε πολιτικές αποφάσεις».

«Σεβόμαστε το ανεξάρτητο του κάθε οργανισμού αλλά ξέρουμε και τρόπους πώς να προστατεύουμε το δίκαιο και την κοινωνική συνοχή», σημείωσε.

Τα ενεργειακά επηρεάζουν και την Κύπρο: Ανατολίτικο παζάρι με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, έτοιμος να πάει ταμείο ο Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: