Moulin Rouge: Για 1η φορά στην ιστορία του εμβληματικού παριζιάνικου καμπαρέ διαμονή στο μυστικό δωμάτιο του κόκκινου μύλου

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τον περίφημο κόκκινο ανεμόμυλο ακριβώς πάνω από το το εμβληματικό παριζιάνικο καμπαρέ. EPA/Mohammed Badra




Το καμπαρέ Μουλέν Ρουζ ιδρύθηκε το 1889. Βρίσκεται κοντά στη Μονμάρτρη στην περιοχή Πιγκάλ, στη λεωφόρο Μπουλβάρ ντε Κλισί στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού και σήμα κατατεθέν του είναι ένας κόκκινος ανεμόμυλος στη στέγη του.

Το Μουλέν Ρουζ έγινε διάσημο αρχικά σε όλο το Παρίσι και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα ιδιαίτερα δημοφιλή θεάματα ήταν ο όχι και τόσο σεμνός χορός καν- καν, που προκαλούσε θαυμασμό και δέος στους θαμώνες αλλά και τρομερή κοινωνική κατακραυγή στους ευυπόληπτους πολίτες.

Σήμερα, το Μουλέν Ρουζ είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο του Παρισιού, που προσφέρει ψυχαγωγία με μουσικά θεάματα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η διακόσμηση του καμπαρέ περιέχει ακόμα μεγάλο μέρος του ρομαντισμού και της ατμόσφαιρας του Παρισιού της Μπελ Επόκ του τέλους του 19ου αιώνα.

Για πρώτη φορά στην 133 ετών ιστορία του, το Μουλέν Ρουζ ανοίγει τον κόκκινο πύργο του στο κοινό για διανυκτέρευση.

Το Μουλέν Ρουζ  αποκαλύπτει λοιπόν ένα απομονωμένο δωμάτιο μέσα στον εμβληματικό κόκκινο ανεμόμυλο που έχει σχεδιαστεί πολυτελώς για να ταξιδέψει τους επισκέπτες στο χρόνο και συγκεκριμένα στα τέλη του 19ου αιώνα. Λίγοι γνωρίζουν τον χώρο μέσα στον ανεμόμυλο, ο οποίος δεν ήταν ποτέ ανοιχτός για το κοινό, ωστόσο πλέον μπορεί να γίνει κράτηση για διανυκτέρευση μέσω Airbnb.

Το εσωτερικό του ανεμόμυλου έχει μετατραπεί σε ένα μπουντουάρ εμπνευσμένο από την Belle Époque, που θυμίζει την εποχή του καμπαρέ.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα παρασκήνια του θεάτρου, θα απολαύσουν ένα παραδοσιακό γαλλικό γεύμα τριών πιάτων, τις καλύτερες θέσεις κατά τη διάρκεια της περίφημης παράστασης Féerie του Moulin Rouge και μια διανυκτέρευση στον εμβληματικό ανεμόμυλο, όλα για μόλις 1 ευρώ τη βραδιά.

Η κορυφαία χορεύτρια Claudine Van Den Bergh θα ανοίξει τις πόρτες του καταλύματος που θα φιλοξενήσει για τρεις διανυκτερεύσεις δύο επισκέπτες στις 13, 20 και 27 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Wikipedia/travel.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: