Μέσω του Yobo ο 18χρονος μακελάρης τους Τέξας επικοινωνούσε με εφήβους σε όλο τον κόσμο: Ακόμη και στην Ελλάδα, γράφουν οι NYT

File photo: Ο 18χρονος μακελάρης Σαλβαδόρ Ράμος. Screenshot via YouTube




Ένα 15χρονο κορίτσι από τη Γερμανία, το οποίο ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το ψευδώνυμο Cece, είπε σε μια συνέντευξή της ότι είχε γνωρίσει τον Σαλβαδόρ Ράμος περίπου δύο εβδομάδες πριν στο Yubo.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν livestream με ξένους και μέσω του οποίου έφηβοι από την Καλιφόρνια μέχρι την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον δράστη, γράφουν οι New York Times.

Στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι ο ένοπλος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, είπε σε έναν διαδικτυακό γνωστό του ότι είχε μόλις πυροβολήσει τη γιαγιά του και ήταν έτοιμος να «πυροβολήσει ένα δημοτικό σχολείο» λίγα λεπτά πριν πραγματοποιήσει μιας από τις πλέον θανατηφόρες ένοπλες επιθέσεις σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ράμος έγινε 18 ετών στις 16 Μαΐου και το κορίτσι από τη Γερμανία είπε πως της είχε κάνει βιντεοκλήση τις ημέρες κοντά στα γενέθλιά του από ένα μαγαζί με όπλα, όπου της είπε ότι αγόραζε ένα AR-15.

Το βράδυ της Δευτέρας, το βράδυ πριν από το μακελειό στο σχολείο δηλαδή, της είπε ότι είχε φτάσει ένα πακέτο από μια online παραγγελία και της είχε στείλει φωτογραφία με ένα μεγάλο κουτί, το οποίο περιείχε πυρομαχικά, όπως είπε το κορίτσι από την Γερμανία αργότερα.

Το πρωί της Τρίτης οι δυο τους μίλησαν και πάλι. Σύμφωνα με το κορίτσι, ο Ράμος της έδειξε τα ρούχα που φορούσε, τα οποία ήταν μαύρα. Της είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να της πει το μυστικό του μέχρι ο παππούς του να φύγει από το σπίτι.

Αργότερα της έστειλε μήνυμα ότι περίμενε τη γιαγιά του.

«Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι» ήταν το επόμενο μήνυμά του.

Η Cece είπε ότι διάβασε τα μηνύματα του Ράμος αμέσως μόλις τα έλαβε, αλλά ήταν «περίεργη» για το κατά πόσον σοβαρολογούσε.  Μόνο αφότου έμαθε για το μακελειό στις ειδήσεις, ζήτησε από μια φίλη της στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει με τις αμερικανικές αρχές – με καθυστέρηση όπως αποδείχθηκε τελικά, για την οποία τώρα μετανιώνει.

«Ίσως θα μπορούσα να αλλάξω το αποτέλεσμα», είπε. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό».

Πηγή: The New York Times

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: