Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν στα σύνορα της Ρωσίας: Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αλλά θα φτάσουμε ως το τέλος λέει η Μόσχα

File photo: Ουκρανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο 2S7 Pion κινείται σε δρόμο στην περιοχή του Χάρκοβο. EPA/VASILIY ZHLOBSKY




Ρώσος αξιωματούχος αναγνώρισε χθες Τετάρτη πως ο στρατός της Ρωσίας συναντά δυσκολίες και διαπράττει σφάλματα σε αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων που όρισε η Μόσχα.

«Παρά τις δυσκολίες, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως το τέλος», δήλωσε ο Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, παρά τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία.

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» –νομικά επιβεβλημένος όρος στη Ρωσία, όπου απαγορεύεται η χρήση εκφράσεων όπως «πόλεμος» ή «εισβολή»– θα συνεχιστεί ως την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και μέχρι να εξασφαλιστεί «η προστασία των (αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ», επέμεινε.

Ένας άμαχος νεκρός

Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα των δύο εμπόλεμων κρατών, στη δυτική περιφέρεια Κουρσκ, νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών, ο Ρομάν Σταραβόιτ.

Επλήγη βιοτεχνία παραγωγής αλκοολούχων ποτών και αρκετά άλλα κτίρια στο χωριό Τιότκινο, ανέφερε ο κ. Σταραβόιτ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Με πληροφορίες από dpa, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mόσχα, Ρωσία

Έναν συνταγματάρχη και $ 600 εκατ. κάθε δυο μέρες πολέμου χάνει ο Πούτιν: Σε ενέδρα σκοτώθηκε ο 42ος [videos]

Για εδαφικά κέρδη στο Χάρκοβο μιλούν οι Ουκρανοί την ώρα που ο Ζελένσκι παρατείνει το στρατιωτικό νόμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: