Επεισόδια τα ξημερώματα με μολότοφ και δακρυγόνα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

FILE PHOTO: Επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών για την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όταν ομάδα αγνώστων, με καλυμμένα πρόσωπα, κινήθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.

Αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων. Για τον ίδιο σκοπό επιστρατεύτηκε και το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο περιφρουρώντας το σημείο όπου θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη, στο ισόγειο του Βιολογικού Τμήματος όπου βρίσκονταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο αστυνομικών μέτρων προχώρησαν σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άγνωστα άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου κινήθηκαν από χώρο όπου πραγματοποιούνταν μουσική εκδήλωση εντός του Α.Π.Θ. και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Παρέμβαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης : «Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: