Ελον Μασκ: Σκέφτεται “ελαφρά” χρέωση για εμπορική και κρατική χρήση του Twitter

FILE PHOTO: Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter, Ίλον Μασκ. EPA, Patrick Pleul / POOL




Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το Twitter ενδέχεται να επιβάλει μια «ελαφριά» χρέωση για εμπορικούς και κυβερνητικούς χρήστες, σε μια τελευταία ένδειξη των αλλαγών που θα μπορούσε να εισαγάγει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφού ολοκληρώσει την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Twitter θα είναι πάντα δωρεάν για περιστασιακούς χρήστες, αλλά ίσως ένα μικρό κόστος για εμπορικούς/κρατικούς χρήστες», έγραψε ο Μασκ σε ένα tweet. Σε άλλο tweet, πρόσθεσε: «Κάποια έσοδα είναι καλύτερα από καθόλου!»….

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συμφώνησε να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια (35,2 δισεκατομμύρια λίρες), σε μια συμφωνία που χρηματοδοτείται κατά 21 δισεκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα, άλλα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια δανεισμένα έναντι της συμμετοχής του στην Tesla και τα υπόλοιπα από δάνεια από τράπεζες.

  • Το εκτιμώμενο κόστος τόκου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που συνδέεται με τη χρηματοδότηση έχει προκαλέσει εικασίες ότι ο Μασκ θα εισαγάγει χρεώσεις στην πλατφόρμα και θα μειώσει το κόστος προκειμένου να καταστήσει τη συναλλαγή οικονομικά βιώσιμη.

Σε μια σειρά από tweets που αναφέρονται στις φιλοδοξίες του για την πλατφόρμα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ πρότεινε μια σειρά αλλαγών στο Twitter, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των αλγορίθμων, οι οποίοι επιμελούνται τι βλέπουν οι χρήστες στην πλατφόρμα, «ανοιχτού κώδικα» – ή διαφανείς στους προγραμματιστές και χρήστες.

Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι ο Μασκ έχει πει στις τράπεζες ότι θα βρει νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων από tweets και τον περιορισμό των αμοιβών των στελεχών για να μειώσει το κόστος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Ο Μασκ είπε επίσης στις τράπεζες ότι σχεδιάζει  να αναπτύξει λειτουργίες για την αύξηση των επιχειρηματικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένων νέων τρόπων για να κερδίσει χρήματα από tweets που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες ή γίνονται viral, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Στο ετήσιο Met Gala στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι η απήχηση του Twitter ήταν απλώς «εξειδικευμένη» και ότι θα ήθελε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του αμερικανικού πληθυσμού να είναι σε αυτό. Το Twitter έχει 229 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Σε tweets που στη συνέχεια διαγράφηκαν, ο Μάσκ πρότεινε αλλαγές στην premium συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας, Twitter Blue, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της διαφήμισης και της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.

Με πληροφορίες από The Guardian

Ανοιξιάτικη βροχή διατόντων που προέρχονται από τον Κομήτη του Χάλει: Αύριο στον Ελληνικό ουρανό οι Ήτα Υδροχοΐδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: