Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 επιπλέον χρόνια κάθειρξη για τον δράστη

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την δίκη της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ισόβια χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, ενώ του επιβλήθηκε επίσης ομόφωνα και πρόσθετη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας καθώς και χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ και πρόσθετη ποινή για την παραπλάνηση των αρχών, ύψους 4 ετών φυλάκισης.

  •  Συνολικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε και ποινή φυλάκισης 4 χρόνων για τη σκηνοθεσία της ληστείας προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και να παραπλανήσει τις αρχές.

Η εισαγγελέας νωρίτερα πρότεινε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν, για τη θανάτωση του σκύλου πρότεινε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή. Για την παραπλάνηση των αρχών η εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση δύο ετών. «Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν» υποστήριξε η εισαγγελέας.

Λίγο νωρίτερα, ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου αλλά και τη σκηνοθεσία της ληστείας κήρυξε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε.

  •    Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο κρίνει πως δεν πρέπει να τύχει των ελαφρυντικών περιστάσεων που ζήτησε ο πιλότος.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά το σύννομο βίο, η στάση του κατηγορούμενου να βάλει στο όνομα του οικόπεδο που αγόρασε και με χρήματα, ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, που έδωσε η οικογένεια της Καρολάιν δεν «είναι στάση ανθρώπου που φέρεται έντιμα στις συναλλαγές του».

Όσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, το δικαστήριο εκτιμά ότι ένας χρόνος μόλις μετά το έγκλημα είναι πολύ λίγος για να φανεί οποιαδήποτε μεταστροφή του κατηγορούμενου να ζήσει με αρχές δικαίου. Επιπλέον το δικαστήριο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε έγγραφο από τις φυλακές για την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο κράτησης και τυχόν πειθαρχικές ποινές.

 Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει».

  •    Επιπλέον ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δέκα ετών και από άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις όπως και χρηματική ποινή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο δράστης * Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: