Πέταξε τούρτα στην Τζοκόντα στο όνομα της… σωτηρίας του πλανήτη: Οι φύλακες την καθάριζαν με χαρτομάντηλα [videos]

Η Μόνα Λίζα έχει δεχθεί επίθεση με τούρτα από μεταμφιεσμένο νεαρό που διαμαρτύρεται για τη σωτηρία του πολίτη. Ο φύλακας προσπαθεί να καθαρίσει τον πίνακα με χαρτομάντηλο Φωτογραφία via Twitter




Ακατανόητη επίθεση δέχθηκε η Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι την Κυριακή 29η Μαΐου, ένας από τους γνωστότερους πίνακες στην ιστορία της τέχνης.

Ένας επισκέπτης, μεταμφιεσμένος ως ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι, κάποια στιγμή πλησίασε τον πίνακα που αποθανατίζει την Monna Lisa, σηκώθηκε όρθιος και του εκσφενδόνισε μια τούρτα με σαντιγί φωνάζοντας: «για τη σωτηρία του Πλανήτη».

Οι άντρες της ασφάλειας αμέσως ακινητοποίησαν τον δράστη, και ενώ τον απομάκρυναν από την αίθουσα, ο άνδρας πέταξε στο πάτωμα μερικά τριαντάφυλλα.

Χάρη στην προστατευτική γυάλινη τζαμαρία που τον προστατεύει, ο πίνακας δεν υπέστη καμία ζημιά. Δεν δόθηκε μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο του δράστη και παραμένει άγνωστος ο λόγος της επίθεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζοκόντα δέχεται επίθεση. Λόγω της παγκόσμιας φήμης του, ο πίνακας έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν αντικείμενο επιθέσεων, σε μεμονωμένες περιπτώσεις και με ελαφριές φθορές, αλλά και κλοπής μια φορά το 1911.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ARTE tv, το κοινό όραμα των Κολ και Μιτεράν, γίνεται 30 ετών: Το γιορτάζει με μια εμβληματική συναυλία στη Δήλο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: