Στις 14 χιλιάδες οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κύπρο: Καθημερινές οι αφίξεις στο νησί

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. EPA, DIEGO FEDELE




Καθημερινές είναι οι αφίξεις στην Κύπρο εκατοντάδων προσφύγων από την Ουκρανία από τότε που έγινε η ρωσική εισβολή.

Ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων στην Κύπρο σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» ανέρχεται στις 14 χιλιάδες εκ των οποίων μόνο οι έξι χιλιάδες έχουν αποταθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την απόκτηση προσωρινού καθεστώτος προστασίας και εξέδωσαν τη σχετική κάρτα.

Σημειώνεται ότι στις 14 χιλιάδες Ουκρανών προσφύγων, δεν συμπεριλαμβάνονται και οι μερικές χιλιάδες συμπατριωτών τους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων που έρχεται εδώ, δεν ζητεί στέγη από το κράτος, αλλά διαμένουν προσωρινά σε συγγενείς ή φίλους, που βρίσκονταν εδώ προ του πολέμου.

Επίσης, ορισμένες εκατοντάδες προσφύγων, έχουν αρχίσει να φεύγουν από την Κύπρο είτε για άλλο προορισμό, είτε για να επιστρέψουν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αναμένοντας πως κάποια στιγμή θα τερματιστεί η εισβολή της Ρωσίας και θα σιγήσουν τα όπλα.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει δεσμεύσει τρεις χιλιάδες κλίνες σε ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, για τη στέγαση των Ουκρανών που φεύγουν από τη φλεγόμενη χώρα τους, ωστόσο, προς το παρόν η ζήτηση στέγης δεν είναι αυξημένη.

Πηγή: philenews.com

Αναστασιάδης : «Θλίψη για τη σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: