Στην Ανατολική Ευρώπη 8.000 Βρετανοί στρατιώτες για ασκήσεις ευρείας κλίμακας

File photo: Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Ανατολική Ευρώπη η Βρετανία με την αποστολή 8.000 στρατιωτών στην περιοχή. EPA/PETER POWELL




H Βρετανία στέλνει 8.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη για μια σειρά ασκήσεων, μια από τις μεγαλύτερες αποστολές από την εποχή του Ψυχρού Πόλεμου.

Άρματα μάχης, πυροβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα επίθεσης και αεροσκάφη αποστέλλονται επίσης για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σε αυτό που ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, περιέγραψε ως «επίδειξη αλληλεγγύης και δύναμης».

Η ανακοίνωση ότι η Βρετανία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη – από τη Φινλανδία έως τη Βόρεια Μακεδονία – ενισχύει την προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην επιτεθεί σε εδάφη του ΝΑΤΟ.

Οι βρετανικές δυνάμεις θα ενωθούν με 18.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα σύνορα Εσθονίας-Λετονίας, ενώ 1.000 στρατιώτες έχουν σταλεί στην Πολωνία στο πλαίσιο της Άσκησης Defender. Άλλοι 2.500 αλεξιπτωτιστές έχουν σταλεί στη Βόρεια Μακεδονία για την ανταπόκριση της άσκησης Swift.

Ο αντιστράτηγος Ralph Wooddisse, ένας από τους πιο ανώτερους διοικητές του βρετανικού στρατού, δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα της Ευρώπης και στην αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας».

Πρόσθεσε ότι το μέγεθος της ανάπτυξης «θα αποτρέψει την επιθετικότητα σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη αυτόν τον αιώνα».

«Η ασφάλεια της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Αυτές οι ασκήσεις θα δουν τα στρατεύματά μας να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επίδειξη αλληλεγγύης και δύναμης σε μια από τις μεγαλύτερες κοινές αναπτύξεις από τον Ψυχρό Πόλεμο» σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Νέοι βομβαρδισμοί στο εσωτερικό της Ρωσίας: Στόχος σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: