Στάζει μέλι το Κρεμλίνο για την Άγκυρα: Μεγάλος ηγέτης ο Ερντογάν, η Τουρκία σημαντικότερη χώρα του ΝΑΤΟ…

File photo: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σοτσι. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Ρωσία δια του εκπροσώπου του Πούτιν έδωσε εύσημα στην Τουρκία και τον Ερντογάν, εκτιμώντας μάλιστα ότι επί προεδρίας του Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει το πλέον δεσπόζον κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι άριστες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας το Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

“Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος και ισχυρός πολιτικός ηγέτης”, είπε ο Πεσκόφ.

Η Τουρκία  αρνήθηκε να ακολουθήσει τις δυτικές δυνάμεις στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ η κυβέρνηση του Ερντογάν καλωσόρισε Ρώσους ολιγάρχες στη χώρα.

“Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν διαφορετικές απόψεις για τις σχέσεις και σε ορισμένα σημεία, οι πλευρές δεν συμφωνούν πλήρως η μία με την άλλη, αλλά η σχέση που βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα είναι κυρίαρχη”, είπε ο Πεσκόφ.

Οι δύο χώρες αναπτύσσουν μεγάλα οικονομικά έργα είπε ο Πεσκόφ και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο της Ουκρανίας, «έχει μεγάλη οικονομική σημασία».

“Αυτό είναι πολύ πολύτιμο. Αποδίδουμε μεγάλη αξία σε αυτό”, πρόσθεσε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Ερντογάν βρήκε τη δύναμη να υπερασπιστεί και να ακολουθήσει τα συμφέροντά του, τα συμφέροντα της χώρας του, και δεν ακολουθεί το ρεύμα (όπως η Ευρώπη)», είπε ο Πεσκόφ.

Η Τουρκία ήταν πάντα μια αρκετά μεγάλη περιφερειακή δύναμη, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, και «έχει την πολυτέλεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

Η Ρωσία παρέχει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, στην οποία βασίζεται ο Ερντογάν φέτος για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας, η οποία έχασε το 44% της αξίας της το 2021.

Με πληροφορίες από Ahval

Ο μαγειρεμένος πληθωρισμός της Τουρκίας έφτασε 61,1% – Για πραγματικό πληθωρισμό 142,6% μιλούν ανεξάρτητοι οικονομολόγοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: