Σε έξαρση οι ηλεκτρονικές απάτες: Έβαλε σε email τους τραπεζικούς του κωδικούς και του απέσπασαν 11.000 ευρώ

File photo: Η πανδημία του κορωναϊού επιτάχυνε την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά έφερε και νέες μορφές σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής απάτης. Photo via Pixabay.com/Bruno/Germany




Τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα με απατεώνες να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Τελευταίο περιστατικό με πολίτη στον Έβρο που έβαλε σε email τους τραπεζικούς του κωδικούς και του απέσπασαν 11.000 ευρώ. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη.

Συγκεκριμένα, άγνωστος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα – ιδιοκτήτη επιχείρησης, με το πρόσχημα σύναψης συμφωνίας που αφορούσε προμήθεια προϊόντων από τον παθόντα στο υποτιθέμενο ξενοδοχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής τους ο δράστης απέστειλε παράλληλα ηλεκτρονικό μήνυμα που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), στο οποίο ο παθών πληκτρολόγησε τους προσωπικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του και να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Μετά το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου το άνοιγμα των περισσότερων ξενοδοχείων: Μειωμένη η κίνηση την Πρωτομαγιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: