«Παιδομάζωμα» υπερταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τη Μάντσεστερ Σίτι: Μετά τον 15χρονο Γουίσκερ, έκλεισε και τον 14χρονο Σάλιβαν [videos]

O 14χρονος Αμερικανός, Κάβαν Σάλιβαν. Photo screen shot via youtube PBcomps




Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει τις επενδύσεις για το μέλλον και μετά τη συμφωνία για την απόκτηση του 15χρονου Γάλλου μέσου, Τιμέο Γουίσκερ, από την Κάρντιφ, ολοκλήρωσε τις επαφές για να πάρει τα δικαιώματα και του 14χρονου Αμερικανού, Κάβαν Σάλιβαν, όπως σχετικά αναφέρουν αγγλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αυτά ο όμιλος «City Group», στον οποίο ανήκει η πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά κι άλλες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμφώνησε με τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον για το παιδί-θαύμα.

Ο νεαρός υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο του με την ομάδα των ΗΠΑ, έχοντας ρήτρα για πώληση του στην πρωταθλήτρια Αγγλίας το καλοκαίρι του 2027!

Η Σίτι συμφώνησε από τώρα με την ομάδα της Φιλαδέλφεια στα πέντε εκατ. δολάρια, ενώ έχει προσύμφωνο με τον Σάλιβαν για εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας, με έναρξη την 1η Ιουλίου του 2027, όταν θα είναι 18 ετών.

Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο με τη Γιούνιον είναι το ακριβότερο στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ για παίκτη τέτοιας ηλικίας, καθώς θα λαμβάνει ετησίως περίπου ένα εκατ. δολάρια, ποσό που θα καλύπτει κατά 50% η ομάδα του Μάντσεστερ τα επόμενα χρόνια, έως το 2027, ενώ όταν ενταχθεί στους «πολίτες» οι αποδοχές του θα διπλασιαστούν στα δύο εκατ. δολάρια.

Ο Σάλιβαν παίζει στη θέση του επιθετικού μέσου και έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητες του τους ανιχνευτές ταλέντων από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα παίδων των Ηνωμένων Πολιτειών και η «City Group» έχει δώσει τα χέρια και με την οικογένεια του, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα του.

Ο σχεδιασμός του ομίλου είναι να παραμείνει στις ΗΠΑ και στη Φιλαδέλφεια και όταν γίνει 16 ετών να τον παραχωρήσει δώσει σε μια από τις ομάδες που έχει στην Ευρώπη (Τζιρόνα στην Ισπανία, Τρουά στη Γαλλία και Λόμελ στο Βέλγιο), με προοπτική να ενταχθεί στα 18 του στο δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 14χρονος άσος έκανε τον περασμένο μήνα το ντεμπούτο του στο παιδικό πρωτάθλημα «MLS Next Pro» και είχε μια ασίστ στο ενεργητικό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Τον απαίτησε ο Ιμπραΐμοβιτς: Ο νεαρότερος παίκτης της Serie A, ο 16χρονος Καμάρντα, υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στη Μίλαν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: