Όταν το καταδρομικό Moskva ήρθε (δις) στην Ελλάδα: Σε Πειραιά και Ιόνιο για τη Ρώσικη Εβδομάδα [videos]

Το καταδρομικό της Ρωσίας, Moskva, εισέρχεται στο λιμάνι του Πειραιά image via You Tube




Όλοι μιλούν σήμερα για τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, του πυραυλοφόρου καταδρομικού Moskva.

Mερικά χρόνια πίσω, στο 2014, τον Σεπτέμβριο ένα θηριώδες καταδρομικό πλοίο με τη ναυτική σημαία Andreevsky της Ρωσίας (λευκή με ένα Χ γαλάζιο στη μέση) έπλεε στο Ιόνιο και έδενε σε ελληνικά νησιά. Όλοι έτρεχαν να φωτογραφίσουν τα φοβερά πυροβόλα του και τους εκτοξευτήρες πυραύλων του.

 

Ήταν το καταδρομικό Moskva που συμμετείχε, τότε, στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά». Είχε πλεύσει στον Ιόνιο Πέλαγος αγκυροβολώντας διαδοχικά στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκάδα, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva (αυτό που το κτύπησαν οι Ουκρανοί με πυραύλους) αποτελούσε τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Όσοι γνώριζαν από πολεμικά το θεωρούσαν ως ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας κατασκευαστεί με βασικό γνώμονα τη γρήγορη και εύκολη εξουδετέρωση των πλοίων συνοδείας των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το Moskva είχε πλεύσει και στον Πειραιά.

Με πληροφορίες από τον ΒΗΜΑτοδότη

Για “σκληρό πλήγμα” ομιλεί το Πεντάγωνο: “Πανηγύρια” για τη βύθιση του καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: