«Ο Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί να του δανείσουν ένα εκατομμύριο για να πληρώσει τους υπαλλήλους του» αποκαλύπτει η ιστοσελίδα pagesix

File Photo Ο ρωσικής καταγωγής μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά από τους ισχυρούς φίλους του στο Χόλιγουντ και τις ΗΠΑ να του δανείσουν ένα εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσει το προσωπικό του, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν παγώσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του «Page Six» ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, του οποίου οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν παγώσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ζητά «απεγνωσμένα δανεικά από τους επιφανείς και ισχυρούς φίλους του για να μπορέσει να πληρώσει τη μισθοδοσία του προσωπικού του η οποία ανέρχεται σε 750.000 δολάρια την εβδομάδα».

Όμως, ενώ ο Αμπράμοβιτς -ο οποίος έχει διοργανώσει μια σειρά από φανταχτερά πάρτι διασημοτήτων στα σκάφη του και στο αχανές κτήμα του St. Bart- έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Γουόλ Στριτ και τον κόσμο της τεχνολογίας, αυτοί όπως αποκαλύπτουν συνεργάτες του, είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το να του δανείσουν αυτά τα χρήματα , παρά το γεγονός ότι συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Αμπράμοβιτς ποτέ δεν έχει αφήσει απλήρωτο το προσωπικό του , όμως το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων τον έχει φέρει σε δυσμενή θέση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Page Six» o Ρώσος ολιγάρχης: «Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων, για χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρομάν – δεν συμφώνησαν να του δώσουν χρήματα, γιατί είτε δεν τα διαθέτουν σε ρευστό, είτε  γιατί δεν γνωρίζουν ποιες επιπτώσεις θα έχουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ράτνερ αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους Ρότσιλντ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δώσει χρήματα στον Αμπράμοβιτς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς — ο οποίος έχει περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg — στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκαν και τα περιουσιακά του στοιχεία στις ΗΠΑ. Οι κυρώσεις τον εμπόδισαν επίσης να επωφεληθεί από την πώληση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Ο ίδιος εξακολουθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την περιουσία του, αναλαμβάνοντας θέση μεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Προσκλήθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες από τους Ουκρανούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχει άμεση γραμμή με τον Πούτιν — κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η ειρωνεία είναι ότι ο Αμπράμοβιτς έχει τουλάχιστον τέσσερα γιοτ, συνολικού ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα δύο εκ των οποίων το Eclipse και το Solaris βρίσκονται ελλιμενισμένα στην Τουρκία  που έχει προσφέρει καταφύγιο στους Ρώσους ολιγάρχες.

ΠΗΓΗ: pagesix.com

Ξαναστέλνουν στην Ουκρανία τους “χασάπηδες της Μπούτσα” – Σε αποστολή πτώσης μέχρις ενός για να μην υπάρχουν μάρτυρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: