Ξαναστέλνουν στην Ουκρανία τους “χασάπηδες της Μπούτσα” – Σε αποστολή πτώσης μέχρις ενός για να μην υπάρχουν μάρτυρες

Τα πτώματα αμάχων σε μαζικο τάφο στην μαρτυρική πόλη Μπούτσα. EPA/OLEG PETRASYUK ATTENTION: GRAPHIC CONTENT




Τα ρωσικά στρατεύματα που είναι υπεύθυνα για τη διάπραξη των αποτρόπαιων εγκλημάτων πολέμου κατά αβοήθητων αμάχων στην Μπούτσα βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν επιστρέφοντας  στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Μέλη της 64ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του  ρωσικού στρατού, τους οποίους οι ουκρανικές αρχές κατονόμασαν ως υπαίτιους για τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου , αποχώρησαν από την Μπούτσα την περασμένη εβδομάδα και έφτασαν στο Μαζίρ της Λευκορωσίας χθες.

Οι «χασάπηδες της Μπούτσα» όπως αποκαλούνται πλέον άφησαν στο πέρασμά τους ίχνη  θανάτου και καταστροφής, καθώς οι ουκρανικές αρχές ανακάλυψαν αρκετούς ομαδικούς τάφους και δεκάδες πτώματα το Σαββατοκύριακο που φαινόταν ότι είχαν βασανιστεί και εκτελεστεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, το Κίεβο  αναγνώρισε τα στοιχεία του επικεφαλής της Ταξιαρχίας, κατονομάζοντας τον Ρώσο διοικητή που φέρεται να ηγήθηκε της σφαγής, ως τον Αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Mirror.

O επικεφαλής των “χασάπηδων της Μπούτσα” είναι σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ο Αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ, Φωτογραφία από την The Mirror/Rossiya 24/east2west news

Όπως υποστηρίζει η διεύθυνση πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, τώρα – στη δεύτερη φάση της ρωσικής εισβολής με κάποιες δυνάμεις να έχουν οπισθοχωρήσει εκτός ουκρανικού εδάφους – οι Ρώσοι διοικητές αρνούνται να προχωρήσουν σε αντικαταστάσεις των ταξιαρχιών τους, με αποτέλεσμα οι φερόμενοι ήδη ως εγκληματίες πολέμου της 64ης Ταξιαρχίας να κατευθύνονται ήδη προς το Μπέλγκοροντ στη δυτική Ρωσία, για να αναπτυχθούν εκ νέου στην Ουκρανία.

Μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι η ταξιαρχία στέλνεται στα «πιο καυτά σημεία», πιθανότατα γύρω από το Χάρκοβο, με την ελπίδα ότι θα σκοτωθούν προτού αναγκαστούν να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου. 

«Ένας άλλος στόχος της ταχείας επιστροφής της 64ης Ταξιαρχίας στο ουκρανικό έδαφος είναι η γρήγορη “απαλλαγή” από αχρείαστους [μελλοντικούς] μάρτυρες [για τα εγκλήματα πολέμου]», αναφέρεται στην έκθεση.

«Δηλαδή, θα αναπτυχθούν σε ένα τμήμα του πολεμικού μετώπου όπου δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν, καθιστώντας έτσι αδύνατη την κατάθεσή τους σε μελλοντικά δικαστήρια».

  • Οι πληροφορίες δείχνουν επίσης ότι παρά την ευρεία αντίσταση στις τάξεις των ρωσικών δυνάμων, οι Ρώσοι διοικητές αρνούνται να δεχτούν παραιτήσεις από τους δράστες των εγκλημάτων και απειλούν ενδεχόμενους διαφωνούντες με στρατοδικείο.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι οι “χασάπηδες της Μπούτσα” θα φτάσουν αύριο στο Μπέλγκοροντ και μέχρι τις 8 Απριλίου θα περάσουν και πάλι τα σύνορα για να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο χάος.

Το μέγεθος του όλεθρου που προκάλεσε η 64η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και άλλες ρωσικές δυνάμεις σε περιοχές βόρεια του Κιέβου υπενθύμισε τη φρίκη του πολέμου, αλλά οι ουκρανικές αρχές φοβούνται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε χθες ότι τα στοιχεία για δολοφονίες αμάχων στην Μπούχα ήταν απλώς η «κορυφή του παγόβουνου», με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν φτάσει ακόμη σε όλες τις περιοχές που έχουν εκκενωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Με πληροφορίες από The MirrorDaily Mail

Ό,τι πήραμε πήραμε, λένε τώρα οι Ρώσοι: Τι ψάχνει ο Πούτιν και τι αναζητά η Δύση για τα εγκλήματα πολέμου

Τρεις νέες έρευνες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία από την εισαγγελία της Γαλλίας: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητεί το Κίεβο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: