O 3os Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε, λένε οι τηλεοπτικοί προπαγανδιστές του Κρεμλίνου: Σε σοκ από τη βύθιση του Moskva [video]

H Olga Skabeyeva, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης του Πούτιν. Screenshot via YouTube/The Telegraph




Οι προπαγανδιστές της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης σε καταφανώς διατεταγμένη υπηρεσία ισχυρίζονται από χθες ενώπιον εκατομμυρίων Ρώσων τηλεθεατών ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει με “προφανή” ευθύνη της Δύσης και του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος μετά την ταπεινωτική βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva.

Η Olga Skabeyeva, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης του Πούτιν στην αυστηρά ελεγχόμενη μηχανή προπαγάνδας των κρατικών ρωσικών ΜΜΕ, ισχυρίστηκε χθες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον κλιμακωθεί σε πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ.

Εμφανίστηκε θυμωμένη καθώς η Ρωσία ταπεινώθηκε για άλλη μια φορά όταν η ναυαρχίδα Moskva κατέληξε στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας.

Οι προπαγανδιστές του Πούτιν προσπαθούν τώρα απεγνωσμένα να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού  σε έναν πόλεμο που πλάσαραν στον ρωσικό λαό ως μια “επιχείρηση με γρήγορη νίκη μέσα σε λίγες μέρες”.

Και έτσι, η Ρωσία προσπαθεί να κατηγορήσει τη Δύση – παρά το γεγονός ότι κράτη όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μένουν έξω από τον πόλεμο, περιοριζόμενες στην αποστολή οπλισμού.

Ο στρατιωτικός σχολιαστής Ντμίτρι Ντροζντένκο δήλωσε στο κρατικό Channel 1: «Στην πραγματικότητα, ένας πλήρους κλίμακας πόλεμος πολλαπλών επιπέδων βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σύνολο της Δύσης. Και η Δύση προετοιμάζεται από καιρό για τον πόλεμο».

Η παρουσιάστρια Olesya Loseva, οικοδεσπότης του Vremya Pokazhet, είπε στους τηλεθεατές ότι η Δύση προμηθεύει τώρα «άπειρα όπλα» στην Ουκρανία ώστε να εφαρμόσει την εντολή της προβαίνοντας σε “ακόμα περισσότερες αιματηρές, φρικτές, εντελώς αδιανόητες προβοκάτσιες”, οι οποίες “θα ωθήσουν τον κόσμο να ανατριχιάσει για άλλη μια φορά και να πει ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν αξίζει καν να βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη και ότι όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει απλώς να εξαφανιστούν από προσώπου γης».

Η Skabeyeva προσπάθησε να πει ότι οι Ουκρανοί ήταν ενθουσιασμένοι όταν είδαν ρωσικά στρατεύματα στη χώρα τους. Είπε: «Για κάποιο λόγο οι ίδιοι οι απλοί Ουκρανοί δεν παρατηρούν καμία γενοκτονία. Στην περιοχή του Χάρκοβο υποδέχονται τους στρατιώτες μας σαν πραγματικούς απελευθερωτές. Ο κόσμος βγαίνει με τη ρωσική σημαία στους δρόμους όπου βρίσκεται η στρατιωτική μας παρουσία. Ο λαός του Χάρκοβο δεν κατηγορεί τον ρωσικό στρατό για γενοκτονία, αλλά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

 

 

Με πληροφορίες από The Sun

 

The Moscow Times: Μπλόκο Κρεμλίνου και στην αγγλόφωνη ανεξάρτητη εφημερίδα για “ψευδείς ειδήσεις”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: