Καρκίνος του πνεύμονα: «Κάθε ώρα χάνεται ένας άνθρωπος», πόσο επηρέασε η πανδημία τους ογκολογικούς ασθενείς

File photo: Ερευνήτρια – γιατρός ελέγχει έναν γραμμικό επιταχυντή σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης στα πλαίσια μελέτης για τον καρκίνο του πνεύμονα. EPA, Alejandro Garcia




Για τον αγώνα κατά του καρκίνου του πνεύμονα μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η κ. Κορίνα Πατέλη – BELL, πρόεδρος της FairLife.

«Κάθε ώρα χάνεται ένας άνθρωπος από καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα» είπε τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Όσον αφορά στο τσιγάρο και το πόσο τελικά συσχετίζεται με τον καρκίνο του πνεύμονα, η κ. Πατέλη – BELL είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αυτό όμως που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι όποιος έχει πνεύμονες μπορεί να νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα, μπορεί το τσιγάρο να είναι μία μεγάλη αιτία αλλά δεν είναι η μοναδική».




Όσο για το πόσο επηρέασε η πανδημία τους ογκολογικούς ασθενείς, είπε ότι υπάρχουν 1 εκατ. άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη που δεν έχουν διαγνωστεί και θα διαγνωστούν με καθυστέρηση, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ECDC: Σε 5 ευρωπαϊκές χώρες κρούσματα άγνωστης προέλευσης παιδικής ηπατίτιδας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: