Η παρατεταμένη αβεβαιότητα δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους μικρομεσαίους: Tεράστιο το κόστος λέει ο Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ

Aντιμέτωπες με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται και οι ελληνικές επιχειρήσεις.Photo screenshot via ΕΡΤ




Η Δυτική Μακεδονία και η Φλώρινα παράγουν σιτηρά, αραβόσιτο ενώ έχουμε μπει και σε άλλα ενεργειακά φυτά όπως ο ηλίανθος, τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ, ο κ. Κωνσταντίνος Σακουλέβας, αντιδήμαρχος Φλώρινας.

Πρόσθεσε ότι το κόστος της παραγωγής έχει αυξηθεί πολύ ενώ όπως ανέφερε σημαντικό πρόβλημα στις ανατιμήσεις είναι και τα φωτοβολταϊκά πάρκα που παίρνουν αρκετές εκτάσεις με αποτέλεσμα να μειώνονται εκείνες που είναι για παραγωγή σιτηρών.

Επίσης, εκτίμησε ότι σε κάποια προϊόντα έχουν δημιουργηθεί τεχνητές ελλείψεις για να αυξηθούν οι τιμές τους.




Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Κουράσης, έκανε λόγο για μια παρατεταμένη αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα που έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού από εξωγενείς παράγοντες έχει υπέρμετρα ανεβεί το κόστος της ενέργειας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά και η αύξηση των πρώτων υλών.

«Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα προμηθεύεται ένα πολύ μεγάλο μέρος πρώτων υλών από το εξωτερικό» σημείωσε και επισήμανε ότι «η χώρα μας προμηθεύεται από την περιοχή της Ουκρανίας κυρίως ηλιέλαια, αραβοσιτέλαια, ζάχαρη και άλευρα, όλα αυτά τα προϊόντα τα οποία δέχονται και τις αυξητικές πιέσεις των τιμών προς τα πάνω».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κι άλλες κυρώσεις στην Ρωσία εξετάζει η ΕΕ: Δεν θα αφορούν τον ενεργειακό τομέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: