Οι δικαστές του Ερντογάν ξεπέρασαν τα όρια: Νέα δίωξη κατά του Ντεμιρτάς για ενα tweet του 2013!

File Photo: O φυλακισμένος ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Φωτογραφία ΖΑΜΑΝ




Οι εισαγγελείς της Άγκυρας κατέθεσαν νέα μήνυση κατά του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρονολογείται από το 2013.

Αυτό ανέφερε την Παρασκευή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Artı Gerçek.

Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) κατηγορείται ότι διεξήγαγε «προπαγάνδα για τρομοκρατική οργάνωση», με ένα tweet που φέρεται να επαινούσε τον ηγέτη του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK είναι ένοπλη ομάδα που βρίσκεται σε πόλεμο στην Τουρκία για την αυτοδιοίκηση των Κούρδων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το HDP ότι τρέφει συμπάθεια και ενεργεί προς όφελος του PKK και συνεχίζει εδώ και χρόνια την καταστολή της οργάνωσης. Το κόμμα, το τρίτο μεγαλύτερο στο τουρκικό κοινοβούλιο, αρνείται τις κατηγορίες.

Το κατηγορητήριο των 28 σελίδων που υποβλήθηκε από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια .

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από το 2016 για μια σειρά από κατηγορίες για τρομοκρατία, τις οποίες ο Κούρδος πολιτικός αρνείται.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί στην κύρια υπόθεση εναντίον του που αφορούσε τις διαδηλώσεις του 2014 στην κουρδική πλειονότητα της νοτιοανατολικής περιοχής της Τουρκίας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού σε μια δεσμευτική απόφαση για την Τουρκία.

Ωστόσο, η Άγκυρα δεν συμμορφώθηκε, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προσχώρησε στο ανώτατο δικαστήριο στο κάλεσμά της.

ΠΗΓΗ: ahvalnews.com

Τελευταία στιγμή στην προεκλογική αρένα ο «σνομπ» Μακρόν: «Σκιές» στην κυριαρχία του από τις δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: