Η Μπριζίτ στα πόδια του Μακρόν: Τα κόλπα της επικοινωνίας στις Γαλλικές εκλογές [photos]

O Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν αγκαλιασμένοι στα αποδυτήρια του σταδίου πριν από την ομιλία του Γάλλου προέδρου. Photo via Instagram soazigdelamoissonniere




Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν κορυφώνει την εκστρατεία του με στόχο την επανεκλογή του.

Η βασική προεκλογική του συγκέντρωση έγινε στο Παρίσι όμως το γεγονός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του στα αποδυτήρια του σταδίου όπου έκανε την ομιλία του.

Σε αυτή η Μπριζίτ Μακρόν κάθεται στα πόδια του προέδρου ο οποίος την κρατάει αγκαλιά. Παράλληλα δημοσιεύθηκαν και μία σειρά φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Γάλλου προέδρου στην La Défense Arena της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Instagram της επίσημης φωτογράφου του Μακρόν, Soazig de la Moissonnière και έγιναν viral αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η επικοινωνία έχει κυρίαρχο ρόλο στις κινήσεις των υποψηφίων.

H ομιλία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Εμανουέλ Μακρόν επικεντρώθηκε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως επί των ημερών του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν.

Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ, επιμένοντας ωστόσο στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, παρά το γεγονός ότι η επιμονή του αυτή δεν φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις να τον ωφελεί.

Επικεντρώθηκε επίσης στα ζητήματα ασφαλείας υποσχόμενος διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολίών.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός ο Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας. Υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά όχι αύξηση φόρων και ριζική αναμόρφωση τόσο του τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ομιλία επικεντρωμένη στα κοινωνικά ζητήματα, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές η επανεκλογή του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αν και κατά πόσο θα κερδίσει τους Γάλλους ψηφοφόρους που τοποθετούνται αριστερά.

Την προεκλογική του ομιλία, που έγινε σε μια κλειστή αίθουσα συναυλιών που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, παρακολούθησαν περί τα 35.000 άτομα. Μεταξύ αυτών και πολλές πολιτικές προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: