Εκκαθαρίσεις τύπου Στάλιν στην Υπηρεσία Πληροφοριών με εντολή Πούτιν: ‘Επεσαν 150 κεφάλια… για τα λάθη στην Ουκρανία [videos]

FILE PHOTO: Tα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Federal Security Service of Russia – FSB) της Ρωσίας στην Μόσχα. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ ανέφερε ότι έγινε μια μεγάλη εκκαθάριση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γκρόζεφ, θύματα της εκκαθάρισης υπήρξαν 150 αξιωματικοί της 5ης υπηρεσίας, που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».

Ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.

H 5η υπηρεσία της FSB χρεώνεται την εσφαλμένη πληροφόρηση του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν για το τι ανεμενόταν αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Λέγεται πως η υπηρεσία αυτή έκανε λόγο για Ουκρανους που θα υποδεχθούν ως λυτρωτές τα ρωσικά στρατεύματα αλλά και για σχεδόν ανύπαρκτη διάθεση εκδήλωσης ουκρανικής αντίστασης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ρωσικά Федеральная служба безопасности Российской Федерации, ФСБ,), είναι η κύρια υπηρεσία ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διάδοχος της πρώην Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας της διαβόητης KGB.

Οι κύριες αρμοδιότητές της FSB είναι στο εσωτερικό της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αντικατασκοπεία (εσωτερική και εξωτερική), την ασφάλεια των συνόρων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και την επιτήρηση, καθώς και την διερεύνηση ορισμένων άλλων ειδών σοβαρών εγκλημάτων. Η έδρα της βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα, στο κέντρο της Μόσχας, στο κεντρικό κτίριο της πρώην KGB.

 

 

Με πληροφορίες από DW μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο «χασάπης της Συρίας» επιστρέφει: Φόβοι ότι ο νέος αρχιστρατηγός του Πούτιν θα αφήσει καμένη γη στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: