Χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, παρουσία και Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων

FILE PHOTO: O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus).




Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου χοροστάτησε, κατά τον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης – Βρανάς, ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητος Βαφεοχωρίου.

Παρέστησαν, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Μύρων Χρυσόστομος, Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας, αρχιερατικώς προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, Προύσης Ιωακείμ, οι Επίσκοποι Αλικαρνασσού Αδριανός και Τράλλεων Βενιαμίν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμίδης (Diyarbakır) Ramzi Garmou, επικεφαλής της Χαλδαιο-Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, o Επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Πόλη, Massimiliano Palinuro, με ιερείς, μοναχούς και μοναχές της Κοινότητάς του, ο πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Σταύρος Χριστοδουλίδης, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλωσορίζοντας τους Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους και πιστούς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου αυτής, Andrzej Duda, όπου συνάντησε πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι κατέφυγαν εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα τους. Ο Παναγιώτατος επαίνεσε τις Αρχές και τον λαό της Πολωνίας για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και τη χριστιανική αγάπη που επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες και επανέλαβε: «Αυτός ο πόλεμος, όπως είπα και στην Πολωνία, δεν είναι ένας πόλεμος ιερός και ευλογημένος, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Είναι ένας διαβολικός πόλεμος, ανίερος πόλεμος. Πρέπει να προσευχόμαστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Προσευχόμαστε για την ειρήνη. Οργανώσαμε (στην Πολωνία) μια προσευχή για την ειρήνη στον Καθολικό Ναό του Πανεπιστημίου Stefan Wyszyński. Πρέπει να προσευχόμαστε διαρκώς για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο».

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα εμπεριστατωμένη ομιλία του Μ. Εκκλησιάρχη Αετίου, διευθυντή του ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, με τίτλο «Συνοδικότητα: Κοινή αρχή της Ανατολικής και Δυτικής Κανονικής Παραδόσεως και η εφαρμογή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα».

Πριν από τον Εσπερινό, ο Πατριάρχης εγκαινίασε το ρολόι που τοποθετήθηκε στον αυλόγυρο του ναού, με πρωτοβουλία της Εφοροεπιτροπής της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, που θέλησε να του το αφιερώσει, τιμώντας και με το έργο αυτό την επέτειο 30 ετών πατριαρχικής διακονίας του Παναγιωτάτου.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου για τις θερμές εκδηλώσεις αγάπης και τιμής προς το πρόσωπό του, αλλά και για το συνολικό τους έργο, και τους προσέφερε ένα επιτραπέζιο ρολόι.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: