Μπορείτε να συνεχίσετε τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ευρώ, είπε ο Πούτιν στον Αυστριακό καγκελάριο

File photo: Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα με τον Πούτιν. EPA/KLIMENTYEV/SPUTNIK / BRUNA




Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η  προμήθεια φυσικού αερίου της Αυστρίας μπορεί να συνεχίσει να πληρώνεται σε ευρώ.

«Μου εξήγησε [ο Πούτιν] ότι η προμήθεια φυσικού αερίου είναι εξασφαλισμένη, ότι η Ρωσία θα παραδώσει τα ποσά που συμφωνήθηκαν στη σύμβαση και ότι οι πληρωμές μπορουν να συνεχίσουν να γίνονται σε ευρώ», είπε ο Νεχάμερ σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο Νεχάμερ επισκέφθηκε το  Κίεβο στις 9 Απριλίου και στη συνέχεια μετέβη στη Ρωσία την ίδια μέρα όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Όσον αφορά την κριτική για την επίσκεψή του στη Ρωσία, ο καγκελάριος είπε ότι η προσωπική συνάντηση είναι πιο αποτελεσματική από τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, οι χώρες της ΕΕ εξέτασαν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ωστόσο, η υψηλή εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έχει κάνει την απόφαση δύσκολη για τα περισσότερα μέλη του μπλοκ.

Η ΕΕ συμφώνησε να απαγορεύσει τον ρωσικό άνθρακα και η Λιθουανία έγινε η πρώτη χώρα που εγκατέλειψε τη χρήση ρωσικού φυσικού αερίου.

Η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει ολοκληρωτικές απαγορεύσεις στις αγορές ρωσικού πετρελαίου. Ωστόσο, η ΕΕ εξακολουθεί να αδυνατεί να συμφωνήσει σε εμπάργκο, με τη Γερμανία να προειδοποιεί να μην λάβει οποιαδήποτε βιαστική απόφαση που θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Με πληροφορίες από Anadolu

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός για τη Μόσχα: Μεγάλες εταιρίες μειώνουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τις 15 Μαΐου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: