Άλεκ Μπάλντουϊν: Στη δημοσιότητα βίντεο από την σκηνή του θανατηφόρου πυροβολισμού στα γυρίσματα της ταινίας Rust [videos]

File photo Ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα ταινίας με τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας. Screenshot via Youtube




Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας Rust, ανάμεσά τους και σκηνές με τα περιστατικά αμέσως μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουϊν κατά της κινηματογραφίστριας της ταινίας.

Ο σερίφης της Σάντα Φε, Άνταν Μεντόζα, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος και συνεντεύξεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένου του Μπάλντουϊν.
Ωστόσο, η αστυνομία διευκρίνισε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί ποινική δίωξη θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της μελλοντικής ιατροδικαστικής εργασίας.

Η Χάλινα Χάτσινς, 42 ετών, πυροβολήθηκε από τον Μπάλντουιν όταν ο ηθοποιός δοκίμαζε να πυροβολήσει με ένα ασφαλές – όπως πιστευόταν τότε – όπλο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγός στην ταινία, έχειε δηλώσει ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και δεν είχε ιδέα πώς βρέθηκε μια αληθινή σφαίρα στο πλατό κοντά στη Σάντα Φε στην πολιτεία του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, διακρίνονται αστυνομικοί και γιατροί να τρέχουν στο σημείο, ενώ άλλο βίντεο δείχνει τους πρώτους διασώστες να μάχονται για να σώσουν τον Χάτσινς.

Σε άλλα κλιπ, ο Μπάλντουϊν εμφανίζεται ντυμένος καουμπόι να εξασκείται με το όπλο που σκότωσε την κινηματογραφίστρια.

Σε δήλωση που συνόδευε τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο σερίφης Μεντόζα είπε ότι η έρευνα για τον πυροβολισμό «παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε ότι πολλά στοιχεία της έρευνας παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η εγκληματολογική έρευνα πυροβόλων όπλων, η ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων, μια έκθεση από τον ιατροδικαστή και η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου του Μπάλντουϊν.

«Μόλις παραδοθούν αυτά τα στοιχεία έρευνας στο γραφείο του σερίφη, θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την έρευνα για να την προωθήσουμε στον εισαγγελέα της Σάντα Φε για επανεξέταση», είπε ο σερίφης Μεντόζα.

Σύμφωνα με τους New York Times, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη είπε ότι οι αρχές αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τα εν λόγω στοιχεία [βίντεο, φωτογραφίες] μετά από πολλαπλά αιτήματα από τα μέσα ενημέρωσης και επειδή οι ερευνητές ήθελαν να δείξουν ποιες πληροφορίες παραμένουν εκκρεμείς προτού διαβιβαστεί η υπόθεση στους εισαγγελείς.

Οι αρχές αρνήθηκαν να αποκλείσουν την υποβολή ποινικών διώξεων για το περιστατικό και τον Οκτώβριο η εισαγγελέας Mary Carmack-Altwies είπε στους New York Times ότι “όλα σε αυτό το σημείο, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών κατηγοριών, είναι στο τραπέζι”.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι παραγωγοί της ταινίας καταδικάστηκαν από τις αρχές επειδή δεν τήρησαν τις οδηγίες ασφαλείας και χρεώθηκαν το μέγιστο πρόστιμο των 136.793 δολαρίων .

Έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού διαπίστωσε ότι οι δημιουργοί της ταινίας έδειξαν «ξεκάθαρη αδιαφορία για τους αναγνωρισμένους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση πυροβόλων όπλων στα γυρίσματα».

Πρόσθεσε ότι η διοίκηση της ταινίας «γνώριζε ότι οι διαδικασίες ασφάλειας για τα πυροβόλα όπλα δεν ακολουθούνταν στα γυρίσματα και επέδειξε σαφή αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων, αποτυγχάνοντας να αναθεωρήσει τις εργασιακές πρακτικές και να λάβει διορθωτικά μέτρα».

Η εταιρεία δήλωσε ότι διαφωνεί με τα ευρήματα και θα ασκήσει έφεση.

 

 

 

 

Mε πληροφορίες από BBC

Πανηγυρίζει ο Έλον Μάσκ για την απόκτηση του Twitter: Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας, λέει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: