Ακόμη και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καταδικάζει τον Πούτιν, που τόσο θαύμαζε, για την εισβολή [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ το 2013, χρονιά κατά την οποία έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα image via YouTube / Euronews




Ο βετεράνος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατήγγειλε την Πέμπτη τις «τρελές, απαράδεκτες υπερβολές» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες υπερβολές των ηγετών του, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε ο σταρ του κινηματογράφου, ο οποίος έχει επαινέσει τον Ρώσο ηγέτη στο παρελθόν, σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ντεπαρντιέ έφυγε από τη Γαλλία και πήρε τη ρωσική υπηκοότητα το 2013 για να διαμαρτυρηθεί για την προτεινόμενη αύξηση των φόρων στους πλούσιους στην πατρίδα του.

Κατηγορείται επίσης για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε νεαρή Γαλλίδα ηθοποιό στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, μια κατηγορία που χαρακτήρισε «αβάσιμη».

Ο 72χρονος Ντεπαρντιέ είχε γίνει φίλος του Πούτιν, αλλά τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κάλεσε για διαπραγματεύσεις λίγες μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον περασμένο μήνα.

«Η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πάντα αδελφές χώρες», είπε τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Σταματήστε τα όπλα και διαπραγματευτείτε».

Την Πέμπτη, είπε ότι θα δώσει όλα τα έσοδα από τρεις νύχτες συναυλιών στο Παρίσι από την Παρασκευή στα «Ουκρανά θύματα αυτού του τραγικού αδελφοκτόνου πολέμου».

Από τότε που έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, ο Ντεπαρντιέ επαινούσε συχνά τη χώρα, αποκαλώντας την «μεγάλη δημοκρατία» και επαινώντας τον Πούτιν, τον οποίο συνέκρινε με τον αείμνηστο Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Με πληροφορίες από AFP μέσω rfi.fr
Παρίσι, Γαλλία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι παρανοϊκός, αλλά πάσχει από σύνδρομο ύβρεως: Όπως ο Μπους, η Θάτσερ και ο Τόνι Μπλερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: