Ξανά σε αγώνες, αλλά στη Ρωσία η Καμίλα Βαλίεβα: Είμαι χαρούμενη, που βρίσκομαι στον πάγο

File Photo: Η 15χρονη σούπερ σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα από τη Ρωσία, υπερίπταται κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Πεκίνο. EPA, FAZRY ISMAIL




Η Καμίλα Βαλίεβα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο την γνωστής υπόθεσης χρήσης απαγορευμένης ουσίαςκατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, επέστρεψε στην δράση το Σαββατοκύριακο.

Η 15χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια τους καλλιτεχνικού πατινάζ, έλαβε μέρος στην ομαδική διοργάνωση που διεξήχθη στην πόλη Σαράνσκ της πατρίδας της, με την συμμετοχή της ρωσικής «αφρόκρεμας» του αγωνίσματος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον πάγο. Είμαι χαρούμενη που έγινε το Κύπελλο του Channel One», είπε η Βαλίεβα στους δημοσιογράφους, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την ομάδα της και πρόσθεσε: «Οι θεατές σου δίνουν ενέργεια όταν είσαι κουρασμένος. Συνεχίζεις να προχωράς χάρη σε αυτούς».

Το Channel One Cup επαναπρογραμματίστηκε από την ρωσική Ομοσπονδία Πατινάζ για να συμπέσει με τις ημερομηνίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ 2022 που πραγματοποιήθηκε από Τετάρτη έως Σάββατο στο Μονπελιέ, χωρίς τους Ρώσους και τους Λευκορώσους, μετά τον αποκλεισμό τους από την Διεθνή Ομοσπονδία Πατινάζ (ISU), λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Βαλίεβα, συγκέντρωσε 173,88 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα την Κυριακή και κατετάγη δεύτερη, πίσως από την συναθλήτρια της Αννα Στσερμπάκοβα, Ολυμπιονίκη στο Πεκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία είχε την καλύτερη εμφάνιση και πήρε 176,12 βαθμούς.

Η νεαρή Ρωσίδα, επικράτησε στο σύντομο πρόγραμμα του Σαββάτου με 83,63 βαθμούς, αλλά ήταν η ομάδα Red Machine, με επικεφαλής την Στσερμπάκοβα, που επικράτησε στην διοργάνωση με 145 βαθμούς, έναντι 141 βαθμών της ομάδας της Βαλίεβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ο Φερστάπεν “έκλεψε” την νίκη από τον Σαρλ Λεκλέρ στην Τζέντα: Σκληρή μάχη στους τελευταίους γύρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: