Wall Street Journal: Στόχος ύποπτης δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές

File Photo Ο ρωσικής καταγωγής μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες ενεφάνισαν συμπτώματα ύποπτης δηλητηρίασης μετά από συνάντηση που είχαν στο Κίεβο νωρίτερα μέσα στον μήνα, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο κ. Αμπράμοβιτς -ο οποίος κινείτο μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων χώρων για τις διαπραγματεύσεις- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυσμα και ξεφλουδισμένο δέρμα στα πρόσωπα και στα χέρια τους, είπαν οι πηγές.

Τα ίδια άτομα επιρρίπτουν την ύποπτη επίθεση σε σκληροπυρηνικούς της Μόσχας, οι οποίοι, λένε, ότι θέλουν να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο κοντά στον κ. Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν είναι σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Η υγεία του κ. Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, έχει βελτιωθεί έκτοτε και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, είπαν τα ίδια άτομα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ ζελένσκι, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς δεν επηρεάστηκε, είπαν οι πηγές.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για ύποπτη δηλητηρίαση.

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

To Κρεμλίνο δνε έχει σχολιάσει.

Mε πληροφορίες από Wall Street Journal

Έπεσε η Μαριούπολη, λέει ο δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης: Οι Ουκρανοί επανακατέλαβαν το Ιρμπίν * Ανασυγκροτούνται οι Ρώσοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: