Τελική αρνητική απάντηση των ΗΠΑ στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία: Κίνηση “υψηλού κινδύνου”

File photo Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν EPA, PETER FOLEY




Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν σήμερα το ενδεχόμενο να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, επικαλούμενες την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι θα ήταν μια κίνηση «υψηλού κινδύνου» που θα μπορούσε να εκληφθεί από τη Ρωσία ως κλιμάκωση της κρίσης.

Το Πεντάγωνο, το οποίο έδωσε προτεραιότητα σε άλλες μεταφορές όπλων, γνωστοποίησε τη θέση της Ουάσινγκτον μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν με τον πολωνό ομόλογό του, μία ημέρα αφότου η Βαρσοβία προσφέρθηκε να διαθέσει ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη στις ΗΠΑ για την αποστολή τους στην Ουκρανία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: ΗΠΑ: Αμερικανοί αξιωματούχοι παραμένουν σε επαφή με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ αναφορικά με τη χορήγηση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, καθώς η συμφωνία που αφορούσε τα αεροσκάφη της Πολωνίας κρίθηκε μη βιώσιμη από το Πεντάγωνο, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους ότι εξακολουθούν να υπάρχουν υλικοτεχνικά ερωτήματα σχετικά με το εάν τα αεροσκάφη MiG της Πολωνίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Π.
Ελλάδα Αθήνα 

Καταστροφές στην Μαριούπολη σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις: Σε σπίτια, παντοπωλεία και εμπορικά κέντρα (photos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: