Αγριότητες της Ρωσίας καταγγέλλουν οι ΗΠΑ: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 10 αμάχους σε ουρά για ψωμί [video]

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται πτώματα στο σημείο στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο εντόπισε την ρωσική επίθεση κατά αμάχων στο Τσερνίχιβ. Screenshot via YouTube




Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους που στέκονταν στην ουρά για να προμηθευτούν ψωμί στην πόλη Τσερνίχιβ της Ουκρανίας.

Λίγα λεπτά αργότερα αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν πτώματα στο σημείο που εντοπίζει η αμερικανική πρεσβεία το νέο φονικό πλήγμα κατά αμάχων στο Τσερνίχιβ.

Σύμφωνα με το CNN, βίντεο γεωεντοπισμού  επιβεβαίωσε ότι μια οβίδα ή ένας πύραυλος χτύπησε μια ομάδα ανθρώπων που έκαναν ουρά για ψωμί στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας το πρωί της Τετάρτης.

Ένας τοπικός ρεπόρτερ στο σημείο είπε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, προσθέτει το CNN αναφέροντας ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον αριθμό των θυμάτων.

Το βίντεο έδειχνε άψυχα σώματα στο έδαφος, αλλά οι εικόνες ήταν θολές.

Έδειξε επίσης κάποιον να μεταφέρεται σε ένα κοντινό όχημα. Δεν ήταν σαφές εάν το άτομο ήταν ζωντανό.

Το Τσερνίχιβ περικυκλώνεται από ρωσικές δυνάμεις και έχουν σημειωθεί επανειλημμένοι βομβαρδισμοί την τελευταία εβδομάδα, μεγάλο μέρος των οποίων πλήττει κατοικημένες περιοχές.

 

 

Mε πληροφορίες από CNN, Reuters, Sky News

Ανερυθρίαστα ο Πούτιν κάνει τη μέρα, νύχτα: Ουκρανία και Δύση επιτέθηκαν στη Ρωσία

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι σκότωσαν και 4ο Ρώσο στρατηγό: Και 7 μέλη της φρουράς του Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: