Συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια, ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αττάλεια. EPA, RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT




Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ διπλωματίας στην πόλη Αττάλεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος ομόλογός τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε σύντομες δηλώσεις σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα παραστεί στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Την είδηση μετέδωσαν και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων θα αρχίσει στις 16:00 τοπική ώρα στη Λευκορωσία και ώρα Ελλάδας, ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαίλο Ποντολιάκ.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους, η έξοδος τους από εμπόλεμες ζώνες.

Ωστόσο, κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα, με τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη, σχετικά με παραβιάσεις τοπικών καταπαύσεων του πυρός.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Μόνο με την ήττα των ναζί θα συγκρίνεται η απόλυτη αποτυχία του πολέμου Πούτιν: Διαρροή έκθεσης ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: